ES : video žaidimai daro teigiamą įtaką

Kompiuteriniai žaidimai gali teigiamai veikti vaikus ir paauglius bei ugdyti jų kūrybingumo bei bendravimo įgūdžius – teigiama vakar išleistame Europos Sąjungos parlamento pranešime. Įdomu tai, kad šis pareiškimas bene vienas pirmųjų, kuriame apie videožaidimų įtaką kalbama labai pozityviai. Įdomumo dėlei reikėtų pasakyti, kad vidutinis žaidėjo amžius Europos Sąjungos valstybėse – 33 metai.

ES komiteto išvados gali labai nustebinti tėvus, kurie turi nuo žaidimų priklausomą vaiką, nes jose minimi beveik vien pozityvūs veiksniai ir nėra kalbama apie šios industrijos žalą. Šiuo metu tai atrodo pakankamai keistai, kadangi atlikę įvairaus tipo nusikaltimus jaunuoliai kaltino kompiuterinius žaidimus, kaip pagrindinę priežastį paskatinusią juos pažeisti įstatymus.

“Videožaidimai daugeliu atvejų yra visiškai nepavojingi, o dažnai ir gali daryti įtaką svarbių sugebėjimų vystimuisi,” – Reuters naujienų agentūrai sakė Toine Manders, viena iš Nyderlandų politikių dirbančių Briuselyje ir rengusių šį pranešimą. “Jie stimuliuoja faktinę atmintį ir sugebėjimus, kaip strateginis mąstymas, kurybiškumas, bendradarbiavimas ir naujų idėjų kūrimą,” – teigiama pranešime.

Jei jums įdomi mano asmeninė nuomonė, šis ES žingsnis tik bandymas sumažinti pasaulinės finansų krizės padarinius vienai iš ekonomikos dalių – žaidimų rinkai. Vieno iš komentuojančių skaitytojų Dailytech portale pastebėjimas apie kalbamą didelę žaidimų įtaką – “jei žaidimai priverčia žmones žudyti, tai pornografinių filmų žiūrėjimas turėtų paversti mane geriausiu meilužiu pasaulyje” – leidžia susidaryti ir skeptiškesnę nuomonę apie šį pareiškimą.

9 Komentarai

  1. Unamed parašė:

    Na mano nuomone 10m. vaikas pazaides pusmetį GTA IV,pasidarytu visiskai nepanasus i save ir tikrai ne is gerosios puses sneku. Prie to pacio ir tokie zaidimai ,kaip cs 1.6. Gal cia tie zmones kurie sake,kad zaidimai teikia nauda kalbejo ,apie pvz:kokio nors, akelote ir ko \"peliuko nuotykiai \" ? 😀 NA tada taip nieko bloga. Bet ir nieko idomaus… 🙂

  2. Creative64x2 parašė:

    Tokių tyrimų begalės… Kad skatina kažkokį tobulėjimą tai faktas tik jei vaikas žais be saiko nuo darželio tai arba taps tokiu kaip FATAL1TY arba bus visiškas lepšis ir tinginys.
    Bei vieną tyrimą pats galiu patvirtinti, kad jei žaidi kokį daug dėmesio reikalaujantį žaidimą neilgiau nei 2val per dieną tai gerina regėjimą (šiuo atveju pats žaidžiu Flat Out 2)

  3. Jordan parašė:

    Unamed <- nepjauk tu grybo su savo GTA IV ir panasiai. Jeigu koses smegenyse truksta tai reikia ne zaidimus zaist, o tarp baltu sienu sedet, kad itakos niekas nepadarytu… susinerviaju net, tfu 🙂

  4. Spygliuotas parašė:

    Jordan, praleidai progą patylėti ir nepasakyti nesąmonės.
    mažiems vaikams ypač didelę įtaką daro visokie smurtiniai multikai ar žaidimai…
    bet čia tikriausiai jau tėvų bėda, jei nesužiūri savo vaikų.

  5. Crembo parašė:

    Nesąmonė. Aš pažystų kelis vaikus, kuriems mažiau negu 10 metų ir vienas iš jo pats pasakė, kad žaidžia GTA IV. Ir ką? Jis kažkoks maniakas žudikas pedofilas moterų prievartautojas? Ne. Jam tiesiog linksma pasivažinėti. Jeigu veikas bent kažkiek mąsto, jis žino, kad tai žaidimas.

  6. hd797pg2810s parašė:

    Tai nereikia 10m vaikui duot tokių žaidimų kaip GTA4 kurie nėra skirti jų amžiaus grupei. Leisk jam žaisti tik jo amžiaus grupei skirtus ir nesmurtinius žaidimus, žinoma su saiku, tai manau tikrai bus teigiama įtaka.

  7. Unamed parašė:

    Jordan – kalbi apie kose galvoj,kai pas tamsta jos nera.. 🙂

  8. nanoWorld parašė:

    Gerai pastebėta. Amžiaus kvota uždėta ne be reikalo, tad tėvai turi rūpintis, kad vaikai žaistų ją atitinkančius žaidimus. Pasakymai \"aš pažystu dėdę Semą ir jo vaikus, kuriem įtakos niekas nedaro\" tai ne argumentas. Vieniems nedaro, kitiems gal daro, tikriausiai geriausia čia būtų įsiterpti psichologui.

    O šiaip viską reikia daryti normų ribose. Beje \"kad jei žaidi kokį daug dėmesio reikalaujantį žaidimą neilgiau nei 2val per dieną tai gerina regėjimą\" ne regėjimą gerina, o gerina smegenų gabėjimą apdoroti vaizdinę informaciją. Nuo to, kad tu 2h per dieną žaisi, toliau matyti nepradėsi.

  9. darkisas parašė:

    Gera gera ta itaka prisimenu skaiciau kazkur kad seima apsiverte vaziuojant su masina. Mergaite vienintele kuri liko su samone ir istrauke savo seima is masinos. Paklausta kodel taip padare ji pasake, kad zaide GTA III zaidima ir prisimine kad apvirtusi masina uzsidega todel skubiai visus istrauke :D. Jums spresti

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.