Ekspertai: Po trečiojo ketvirčio AMD/ATI rinkos dalis sieks 40 procentų

Dar vakar jums rašėme apie tai, kad Nvidia nenorėdama užleisti sparčiausios vaizdo plokštės turėtojos karūnos visgi turės pasitempti ir kitur. Analitikai negailestingi – po trečiojo ketvirčio ATI rinkos dalis turėtų siekti apie 40 procentų.

Kaip žinia, didelę rinkos dalį sudaro vaizdo plokštės, kurių kainos siekia 150-300 JAV dolerių ribose, tuo tarpu abu naujieji Nvidia „monstrai“ ją gerokai peržengia – tiek GTX 260, tiek ir GTX 280 kainuoja brangiau. Tuo tarpu ATI, kurie vis atsilikinėjo, šturmavo šį vidutinį kainos segmentą. Tą pastebėjo ir vaizdo plokščių gamintojai, kurie tiki, kad su HD4800 serija ATI turi rimtą šansą padidinti savo rinkos dalį iki 40 procentų, palyginimui metų pradžioje rinkos dalis tesiekė 30 procentų. Štai ir Gainward nusprendė „padėti“, norsi iš to, žinoma, gaus nemažai pelno.

Nors Radeon HD4850 privertė Nvidia mažinti GeForce 9800GTX kainą iki 200 JAV dolerių (tiek pat kiek kainuoja HD4850), ji vis tiek yra prastesnė – naudoja daugiau elektros energijos, o grafinių plokščių gamintojai lieka optimistiškesni ties HD4850 rodoma sparta nei, kad Nvidia produkto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.