Elpida ruošia greitą XDR atmintį

Kompiuterių atminties gamintoja Elpida pranešė apie XDR atmintį, veikiančią įspūdingu 4.8GHz dažniu. Ši žiniai gali sustiprinti XDR atminties, paremtos Rambus architektūra, pozicijas. Visgi įvertinus tai, kad prietaisų, naudojančių XDR atmintį yra labai nedaug, abejojama, ar naujoji Elpida atmintis turės didelę paklausą.

"Poreikis atminties pralaidumui auga dideliais tempais ir toliau sparčiai populiarėjant aukštos raiškos vaizdo medžiagai. Dirbdami su Rambus prie XDR DRAM atminties mes galime pasiūlyti geriausią kainos atžvilgiu didelio pralaidumo atminties sprendimą mūsų klientams" – teigė Elpida atstovas Yoshitaka Kinoshita.

Naujieji 4.8GHz atminties lustai yra 512Mb talpos, o jų pralaidumas siekia iki 9.6GB/s. Lustai bus gaminami pagal 70 nm techprocesą ir turės 104 kontaktų FBGA montavimo mechanizmą.

Elpida ir Rambus teigimu, kad naujieji atminties moduliai yra puikiai tinkami tokioms sritims kaip didelės raiškos televizija, žaidimų konsolės, asmeniniai kompiuteriai, serveriai ir darbo stotys. Visgi kol kas pagrindinis XDR atminties klientas yra Sony, naudojantis šio tipo atmintį savo žaidimų konsolėje Playstation 3.

Pirmieji 4.8GHz dažnio XDR atminties moduliai bus pradėti gaminti šių metų gruodį, o masinė jų gamyba turėtų prasidėti 2008 metų balandį. Reiktų tikėtis, kad naujoji atmintis nepaseks Rambus RDRAM, naudotos pirmose Pentium 4 platformose, pavyzdžiu ir nedings iš akiračio.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.