Europos komisija teisme nugalėjo prieš Microsoft

Visiems gerai žinoma kompanija Microsoft pralaimėjo teisminį ieškinį. Trejus metus trukęs svarstymas Microsoft kompanijai kainuos nemažai – 1,725 mlrd. Litų. Visą šitą sumą, kuri pranešime įvardijama kaip 345 milijonai svarų, kompanija turės sumokėti Europos komisijai. Microsoft vykdė monopolija ir dėl to buvo nubausta.

Ieškinys buvo iškeltas 2004-aisias metais, kai Microsoft pradėjo vis labiau viešinti savo planus užvaldyti savo rinką. Jos didžiausiai buvo du veiksmai: Nepašalinti Media Player iš OS, ir nesuteikti tinkamų sąlygų konkurentams kurti programas Windows operacinėms sistemoms.

Pasak kai kurių šaltinių, Microsoft nuosprendžio nėra nusiteikusi pateikti apeliaciją. Analitikai džiaugiasi šiuo nuosprendžiu, bus sudarytos geresnės sąlygos konkuruoti šioje rinkoje. Taip pat jei pridūrė, kad tokie korporacijų veiksmai žlugdo kokybiškų programų veiklą, nes turėdamas daug pinigų korporacijos visokiais būdai kiša savo programinę įrangą, nors ši galbūt nusileidžia ne tokių populiarų bendrovių produkcijai.

Europos komisija ties čia nesustoja. Iškeltas įtarimai ir vienai centrinius procesorius gaminančiai kompanijai – Intel, ir dar tai tikrai ne pabaiga. Kova su monopoliu tęsęsi..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.