FireFox 3.0 Beta pasirodė ankščiau nei planuota

Mozilla korporacija vėlai užvakar į pasaulį paleido naująją FireFox 3.0 naršyklės versijos antrąją Beta versiją. Tiesa tai įvyko net keletą dieną ankščiau nei planuota, taigi Mozilla „laužo“ savo planus.

Praėjusią savaitę vienas iš Mozilla darbuotojų patviritino tai, kad antroji 3.0 versijos Beta versija turėtų pasirodyti penktadienio vidurdienį, tai yra Gruodžio 21 dieną. Tačiau nepaisant tokių pranešimų, jau gruodžio 18 vėlų vakarą buvo galima atsiųsti naująją Beta versiją. Vienas iš Mozilla skyriaus direktorių Damon Sicore pareiškė, kad toks išleidimas trimis dienos ankščiau prieš numatyta išleidimą yra dėl to, kad Mozilla puikiu darbu sugebėjo antrąją beta versiją išleisti lygiai po 31 dienos pasirodymo nuo Beta 1 versijos pasirodymo.

Iš esmės Beta 2 versija išleista dėl to, kad pirmojoje pastebėta nestabilumo požymių, taip pat ši pirmoji Beta versija nebuvo tokia saugi kaip tikėtasi, taigi antrojoje beta versijoje šios funkcijos yra pagerintos. Ištaisytos ne tik esamos klaidos, tačiau ir pridėti geresni saugumo algoritmai.

Taip pat Beta 2 versijoje pagerintas puslapių naršymas ir jų saugojimas. Čia padirbėt ties „location bar“ funkcija, į kurią įeina puslapių naršymo istorija, vartotojo išsaugoti puslapiai bei kortelės su užrašais. Tiesiog palengvintas ir pagreitinas darbas dirbti su šia funkcija.

Beabejo pegrintas spartos prieaugis bei stabilumas, kurį ypač peikė kai kurie vartotojai. Į jų prašymus ir buvo atkreiptas dėmesys, dėl to ir išėjo Beta 1.

Turėję problemų su Beta 1 versija, kai ją neprityrę vartotojai pradėjo naudoti kaip visavertę naršyklę ir prisivirę sau bėdos, Mozilla ir vėl perspėja atsisakyti FireFox 3.0 Beta 2 įprastiems vartotojams. Vienas iš Mozilla atstovų pareiškė: “Ši Beta versija skirta tik interneto entuziastams, kurie supranta apie programinę įrangą ir mūsų išrinktiems Mozilla testuotojams. Mes iš jų laukiame pranešimų apie esamas klaidas, kad kuo geriau galėtumėme pasirengti pilnam versijos išleidimui, taigi įprastam vartotojimui šios versijos nepatariame naudoti.”

Tiesa, Mozilla įsipareigojo išleisti dar bent vieną Beta versiją iki pilnos versijos išleidimo. Neoficialiais duomeninis tikimasi, kad pilnoji FireFox 3.0 versija pasirodys 2008 kovą arba balandį. Iki to turėtumėme sulaukti dar vienos Beta versijos, kol pastaroji pereis į „Release Candidate“ stadiją ir prasidės finalinis testavimas.

Šiuo metu FireFox 3.0 Beta 2 gali išbandyti visų platformų turėtojai – ją gali atsiųsti iš oficialaus tinklapio Windows, Linux ir Mac OS turėtojai. Be viso ko, versija yra net 28 kalbomis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.