Fisker hibridinis, tačiau raumeningas sedanas

Iki šios akimirkos visi hibridiniai automobiliai nespindėjo itin patrauklia išvaizda, pavyzdžiui Toyota Camry arba Honda Civic yra labai įprastos išvaizdos automobiliai, galbūt tik Toyota Prius bei Honda Insight patraukdavo kai kurių pirkėjų akis. Fisker Automotive nusprendė pagražinti šios rūšies automobilių rinką pristatydama naujajį Hybrid Premium Sports Sedan (HPSS).

Šis sedanas buvo kurtas žymaus automobilių dizainerio Henrik Fisker, kurio kurtų automobilių sąraše matome tokius superautomobilius, kaip BMW Z8, Aston Martin DB9 ir Aston Martin V8 Vantage. Tikrai įspūdingas HPSS yra panašus į 2009 Chevrolet Camaro (galinės dalies) bei 2007 Maserati GranTurismo (priekio) junginį.

Šis tikrai patrauklus "žaliasis" yra panašus į ankščiau minėtųjų galiūnų vaiką

Fisker nepraneša beveik jokių šio gražuolio variklio dalies detalių, tačiau pamini, kad HPSS naudodamas vien tik baterijoje esančią energiją gali nuvažiuoti maždaug 50 mylių. Kada naudojamas ir benzininis arba dyzelinis variklis galima nuvažiuoti ir įspūdingas 620 mylias. Vidutinės degalų sąnaudos siekia maždaug 2.35 L/100KM!

Žvilgtelėjus į HPSS išvaizdą iš karto kyla mintis apie itin galingą variklį. Greičiausiai neišvysime didelio tūrio motoro dėl paprasčiausios priežasties – Fisker mums žada tokias degalų sąnaudas, kurios pasiekiamos tik su daug silpnesniu varikliu.

Fisker HPSS debiutuos Detroito automobilių parodoje 2009 – ųjų sausį, o apie realias galimybės šį sedaną įsigyti bus galima kalbėti ankščiausiai 2009 – ųjų pabaigoje. Tikimasi, kad bus gaminama net 15000 automobilių per metus, o kišenes šis žvėriukas patuštins maždaug 80000 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.