Gamintojai: Mes manome, kad AMD susilauks sėkmės

Nuo to laiko, kai Advanced Micro Devices (AMD) pristatė AMD Phenom ir AMD Phenom II centrinius procesorius, pastarosios kompanijos produktų linija tik sustiprėjo. Tai šansas padidinti savo rinkos dalį, o su tuo sutinka ir pagrindinių plokščių gamintojai, kurie tiki AMD sėkme.

Pasak pagrindinių plokščių gamintojų, kuriuos cituoja DigiTimes interneto portalas, AMD rinkos dalis, arba tiksliau platformos tipas, turėtų augti iki 30% pirmoje šių metų pusėje dėka pasirodžiusios antrosios Phenom procesorių kartos, kurios paklausa didžiulė. Taip pat entuziazmas iš pagrindinių plokščių gamintojų pusės sako, kad infrastruktūra AMD platformoje galėtų būti didesnė, o tai lemtų dar didesnius procesorių pardavimus. Taip pat naujieji procesoriai geriau sugeba konkuruoti su Intel analogais, nei, kad pirmtakai, o tai gali dar padidinti pagrindinių plokščių gamintojų optimizmą kompanijos atžvilgiu – jie pagamintų daugiau pagrindinių, na, o tai AMD leistų padidinti gaunamas pajamas bei uždirbti daugiau, kas ypač svarbu globalioje ekonominėje krizė ir miglotoje ateities perspektyvoje.

Rinkos tyrimų bendrovė Mercury sako, kad ketvirtajame praėjusių metų ketvirtyje Intel užėmė 74% rinkos, antroje vietoje jos konkurentas AMD su 24,7 procentais, o VIA lieka trečioje su savais 1,3%. Bendrai, apie 35,6 milijonai centrinių procesorių buvo parduota per praėjusių metų ketvirtąjį ketvirtį, tačiau dėka ekonominės krizės, šie rezultatai buvo 18% prastesni nei trečiąjį ketvirtį. Jei pagrindinių plokščių gamintojų spėjimas pasitvirtins, trečiajame šių metų ketvirtyje AMD turėtų užimti 29-31% rinkos, Intel 68-69%, o VIA turėtų likti lydere savo segmente bei tenkintis daugiau nei vienu procentu rinkos.

7 Komentarai

  1. developeris parašė:

    Linkiu sekmes amd, kuo didesne konkurencija tuo daugiau laimi vartotojai 🙂

  2. Unamed parašė:

    sutinku su developeris ,juk paziurekit ,intelio CDQ proceroriai pigo,o ir i7 kaina krito kaskiek nors ir ne tiek zymiai kiek pvz Q9550 ar Q9450. Taigi konkurencija mums mieli vartotojai tik i naAAuudaaa :)))

  3. jtd parašė:

    na negalejo juk amzinai nesisekt.. 🙂

  4. Linas parašė:

    Na, bet istiesu. Pasiziurejus i dabartine situacija, susirinkti gera i7 sistema kainuoja kruva pinigu(mano kisenei), Phenom nera tokie velniskai brangus, nereikia pirkti brangios motinines plokstes o atminti galima naudoti ir ta pacia ddr2

  5. jtd parašė:

    kas smagiausia jog phenom 2 pries pigiausia i7 dar gerai laikosi aukstose rezoliucijose

  6. Padarass parašė:

    Goo AMD goo. Man jie visada labiau patiko. Na trečias phenomas turbut bus nesulaikomas.

  7. Ambient parašė:

    intel svyla pautai 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.