Gateway pristato "Quad HD" stalinį LCD monitorių

Šiandien kompanija "Gateway" prisijungė prie "high-end" klasės LCD monitorių gamintojų būrio, pristatydama 30" colių vaizduoklį kuris leis prijungti iki 6 vaizdo šaltinių vienu metu.

Naujasis grėsmingo dydžio – 30" colių monitorius "XHD3000" iš pirmo žvilgsnio mažai kuo skiriasi nuo konkurentų "Apple" ir "Dell" pristatytų produktų, įskaitant ir darbinę raišką, kuri siekia 2560×1600 pikselių ir "Gateway" vadinama "Quad HD" vardu. Šis terminas reiškia, kad monitoriaus darbinė rezoliucija yra keturis kartus didesnė už kai kuriuose HD ekranuose naudojamą 720p (1280×720 pikselių). Aiškiai matoma, kad monitorius konkuruoja su "Apple" ir "Dell" gaminiais (pastarieji kainuoja, atitinkamai 1800 ir 1500 JAV dolerių) ir bus pardavinėjimas už 1700 JAV dolerių.


"Gateway XHD3000" dizainas gana standartinis

Tačiau vis dėl to vaizduoklis turi ryškių pliusų, kurie turėtų patraukti pirkėjus įsigyti būtent "Gateway" produktą. Visu pirma monitorius turi didžiausią kiekį sąsajų iš visų šiuo metu esančių rinkoje. Jame rasime HDMI, analoginę VGA, DVI-D su HDCP palaikymu, video kompozitinę, S-Video ir komponentines Y Pb Pr ir galiausiai net keturis USB 2.0 išėjimus. Tokia gausybė jungčių garantuoja mums galimybę prisijungti iki 6 video šaltinių įskaitant nešiojamuosius kompiuterius, "Microsoft XBOX 360", "Sony Playstation 3", "Nintendo Wii" ar HD daugelypės terpės grotuvus. Vieninteliai HDMI ir DVI-D "port’ai" gebės palaikyti 1080p raišką, tačiau anot "Gateway" vaizdas transliuojamas iš visų šešių tipų šaltinių galės būti programiškai pakeltas iki 1600p raiškos.


Taip atrodo galinė monitoriaus dalis. Nemažai jungčių ar ne?

Na o dabar pereikime prie išsamesnių techninių charakteristikų. Vaizduoklio turinčio 400 cd/m2 šviesumą, apžvalgos kampas sieks 176 lapsnius, o atsako laikas – 6 ms. Vaizdus monitoriuje stebėsime 1000:1 kontraste. Be ankščiau paminėtų video išvesčių, monitoriuje rasime dar ir S/PDIF koaksialinį ir optinį išvesties lizdus, kas leis mums prie jo prijungti ir aukštos klasės garso sistemą, taip patį monitorių paverčiant pramogų centru.

"XHD3000" jau dabar galima įsigyti už ankščiau paminėtą kainą iš oficialaus "Gateway" tinklapio. Pasirodymo data parduotuvėse kolkas nepaskelbta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.