Google parodė Android platformą įdiegtą HTC telefone

Šią platformą užgožė vienas svarbus dalykas – Microsoft Windows 7 operacinė sistema. Tačiau mes neliekame nuošalyje, apie Google Android buvo nemažai kalbėta, o dabar ji ir pristatyta.

Nors jums turime dvi žinias, pradėsime nuo pirmosios, pristatydami patį Google Android. Pati platforma, o gal geriau sakykime operacinė sistema, buvo pristatyta ketvirtadienį. Viena iš įdomesnių funkcijų ta, kad norit atrakinti aparatą teks nupiešti savininko sugalvotą figūrą. Žinoma, ši funkcija galios tik tiems modeliams, kurie bus su lietimui jautriu ekranu.

Dar viena naujove OS – integruotas kompasas. Su juo bus lengviau orientuotis žemėlapiuose. Čia Google skyrė daug dėmesio ir vartotojams leis geriau susigaudyti nežinomoje vietoje ir greičiau rasti nežinomą vietą, tokia funkcija telefone yra labai pravarti. Tuo tarpu interneto naršyklė turės žymeklį, su kuriuo galėsime pasižymėti mėgstamus tinklapius.

Ankščiau buvote nepatenkinti tuo, kad neperskaitote smulkaus teksto telefone? Apie tai Google taip pat pagalvojo ir čia jums siūlo "padidinimojo stiklo" funkciją. Pirštu jį galima tampyti, taip lengviau perskaityti smulkų tekstą ir panašiai.

Neapseita ir be žaidimų. Google Android mes išvysime legendinį PacMan žaidimą ir tai yra nuostabu. Taipogi, jūs paklausite – „O kaip su nelietimui jautriais telefonais?“ Taip, su tokiais Google Android taip pat dirbs, tik čia, žinoma, viskas valdymas bus daromas ratuko pagalba. Visgi, daugybę funkcijų mes gausime tik su lietimui jautriu aparatu.

Nors Google projekto vadovas nieko konkretaus apie datą nesakė, nenori žmogus, matyt, prisižadėti, tačiau pabrėžė, kad telefonai su Google Android OS pasirodys antroje metų pusėje. O šią programinę įrangą naudos tokie telefonų ir mobiliųjų įrenginių gamintojai kai Samsung, HTC, LG ir Motorola. Kur Nokia, paklausite? Ji turi Symbian.

Ties visu šituo naujiena nesibaigė. Galbūt per skambiai išsireiškiau, kad Google parodė Android su HTC telefonu, tačiau sklando tokie pusiau oficialūs gandai. Telefoną su sistema matote paveikslėliuose visame tekste, o štai čia ir video.

O manoma, kaip minėjau, kad demonstruojama OS buvo su HTC telefonu, tačiau su ne bet kokiu, o su gandais apipintu HTC Dream. Demonstracijoje paaiškėjo daug šio paslaptingojo telefono savybių. Net neverta sakyti – visi pastebėjo, kad šis telefonas su lietimui jautriu ekranu, tokiu pat kokį turi iPhone. Tenka pastebėti, kad ankstesni gamintojo telefonai su lietimui jautriu ekranu nebuvo patogiai valdomi pirštais, buvo pritaikyti lazdelei, tačiau čia viskas kitaip. Buvo pasakyta ir tas, kad telefonas palaikys 3G su HSDPA, turės 128 MB darbinės atminties, 530 MHz taktinio dažnio Qualcomm procesorių ir 256 MB integruotos "falsh" tipo atminties.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.