Google su daugybe industrijos gigantų pristato Android

Visai neseniai sklandė gandai apie tai, kad kompanija „Google“ ruošia telefoną, tačiau jis pristatytas nebuvo. „Google“ pranešė tik tiek, kad susikūrė naujas aljansas, kuris šturmuos mobiliojo ryšio tinklą – tam pristatyta nauja programinė įrangą „Android“.

Gandai apie „Google“ telefoną pasklido po to, kai pasigirdo kalbos apie bendradarbiavimą su „Samsung“, „LG“, „HTC“ ir „Motorolla“. Tiesa naujame aljanse narių daugiau, čia minim tik mobiliųjų telefonų gamintojai. Pareiškus apie naują aljansą paskelbta ir naujoji platforma mobiliesiems – „Android“.

„Mes manome, kad šis pranešimas nustelbia bet kokį „Google“ telefoną, apie kurį skandavo spauda. Mes sukūrėme naują vizija, kad mūsų kuriama naujoji platforma taps neatsiejama daugybės mobiliųjų telefonų programine dalimi“, – savo mintis reiškė Ericas Shmidtas, vienas iš „Google“ vadovų.

Pasak „Google“ į „Android“ platforma įeina sistema, vartotojo sąsaja ir numatytos programos operaciniai sistemai. Bet viso ko, „Google“ kaip ir visada pasitiki atviruoju kodu – taip kuriama ir „Android“ platformą. Tai reiškia, kad ji bus suderinama ir su daugeliu kitų programinės įrangos gamintojų sukurtomis programomis, kas leis dar didesniais tempais plėsti šią platformą.

Naujasis aljansas pasivadinęs „Open Handset Alliance“ (OHA) į kurį sueiną net 34 kompanijos, priskaičiavus ir jau minėtus mobiliųjų gamintojus. Be jau minėtų čia prisideda ir mobiliojo ryšio tiekėjai „T-Mobile“ bei „Qualcomm“.

„Android“ turėtų tiesiogiai mesti išūki programinės įrangos rinkoje tokiems gigantams kaip „Microsoft“, „Palm“, „Symbian“ ar „Research in Motion“, bei žinoma „Nokia“. „Google“ sukurtas „Android“ turės be viso ko ir vieną svarbų išskirtinumą – jis nebus priklausomas vienam telefono aparatui ir žada aprėpti daugybę telefonų gamintojų ir modelių. Be visa ko, ši platforma bus teikiama nemokamai, kas yra išties nuostabu. Aišku, tai būtų atgarsis pradėti karą dėl OS licencijų ir pigesnių mobiliųjų.

Pirmieji mobilieji su „Android“ žadami antroje 2008 pusėje ir turėtų sujudinti mobiliųjų programinės įrangos rinką, kurioje šiuo metu karaliauja „Microsoft“, „Palm“ ar „Symbian“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.