Google švenčia devintąjį gimtadienį

Visiems gerai žinoma kompanija – tai Google. Šiandien ji švenčia jau devintąjį gimtadienį. Tiesa, Google pačioje pradžioje atrodė labai vangiai, tačiau dabar ji yra bene galingiausia IT bendrovė – jos pajamos per metus net 3,5 mlrd. JAV dolerių.

Viskas prasidėjo nuo to, kai du įkūrėjai, dar tada buvę studentai, Larry Page ir Sergey Brinas sugalvoją šią idėją. Pavadinimas kilo iš žodžio „Googol“, kuriuo vadinamas skaičius, sudarytas iš 1 ir šimto nulių. Google vartoja šią frazę, kad atspindėtų kompanijos misiją, kuri yra sutvarkyti pasaulio informaciją bei padaryti ją laisvai prieinama ir vartojama. Nors dabar Google turi apie 450 000 serverių su Linux programine įranga, pati pradžia nebuvo tokia sėkminga.

Du studentai pradėjo darbą prie Google, visų pirma savo darbus pradėjo garaže. Gavę paramą iš investuotojų, jie persikėlė į Silicio slėnį, kur dabar stovi „Googleplex“ pastatas.

Google įkūrėjai: „Mes norime sutvarkyti esamą informacijos betvarkę, padaryti, kad ji būtų labai lengvai prieiname vartotojams. Mūsų filosofija – net ir sudėtingiausius uždavinius spręsti kuo žaismingiau. Mes nenorime atrodyti kaip „pikta įmonė“, mes norime atrodyti novatoriški ir kažkuo ypatingi, o ne tapti „pikta korporacija.“

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.