Grafinis GRUB nustatymų redagavimas

Jei jau rimtai užsiiminėjote su Linux su GRUB jums tikrai teko susipažinti.

Ir tai ko gero skausmingiausias dalykas į kurį atsimuša žmogus pradėjęs pažintį su Linux šiandien.

Nors GRUB tai pažangi programinė įranga, pradinis įkeliklis galintis įjungti kokią tik norime operacinę sitemą iskaitant ir tas kokių jūs net pavadinimų neesat gridėję, tačiau GRUB nustatymų keitimas yra labai tiesioginis. GRUB kūrėjai mums tiesiog siūlo perrašyti pradinės įkrovos skriptą pagal savo poreikius. Patyrusiems taip net patogiau, bet čia visai nepagalvota apie naujokus kurie jei padaro kokią nors kad ir menką klaidą tai dažniausiai pasėkmė yra nebeužsikraunantis kompiuteris.

Todėl čia gali labai praversti QGRUBEditor

Su šia programa galima nesunkiai kesiti nustatymus paprastoje ir visiems lengvai suprantamoje grafinėje aplinkoje. Pirmiausiai įsitikinkite ar nėra šios programos jūsų distribucijos šaltiniuse tarkim Synaptic tvarkyklėje. Jei nėra tai menka bėda. Parsisiuntę naujausią versiją iš nuorodos turėsite ją sukompiliuoti taip:

qmake-qt4

make

make install

Ir pirmiau turite įdiegti priklausomus paketus tai:

libqt4-core, libqt4-dev ir libqt4-gui.

Jei viskas pavyko tai jūs turite naują komandą:

qgrubeditor

Kuri atidaro štai tokį langą:

Sėkmės tiuninguojant savo GRUB!

Bėje norėčiau, kad komentaruose parašytumėte ar patiko ar praktinės naudos davė jums toks straipsnis. Tada aš žinosiu ar rašyti tokių daugiau.

1 Komentaras

  1. marazinas parašė:

    Straipsnių apie Linux tikrai reikia. Nes daugelis bijo jų kaip maro, nors realiai viskas yra daug paprasčiau, nei atrodo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.