Greitu metu internete naršys mažiau nei 90 procentų Windows vartotojų?

Tačiau, pasak TGDaily, kuris cituoja Net Applications atliktą tyrimą, Mac OS X ir Linux po mažu mažina savo atsilikimą. Tai reiškia, kad Windows lankytojai greitu metu nesudarys 90% procentų internautų ir kažin, ar šis kritimas patinka Microsoft.

Kaip teigė Net Applications, Windows vartotojai praėjusį mėnesį sudarė 90,89% interneto vartotojų, tuo tarpu mėnesiu ankščiau – 91,13%. Žinoma, toks regresas paskatino tik vieną – didesnę internete naršančiųjų dalį sudarė Mac OS X ir Linux vartotojai. Mac OS X rinkos dalis pakilo nuo 7,83% iki 7,94%, o Linux nuo 0,68% iki 0,8%. Jei tokia tenedncija išliks, galime tikėtis, kad jau metų gale Linux ir Mac OS X vartotojai jau sudarys pilnus 10% naršančiųjų.

Nors TGDaily nepanoro spėlioti ir detaliau pasakoti priežasčių, kodėl Windows populiarumas krenta, tačiau tai akivaizdu. Tokie kompiuteriai kaip Eee PC su Linux sistema tapo labai populiarūs, MacBook taip pat parduodama geriau, o neigiamas spaudimas naudoti Windows Vista kitus sunervino ir jie pasitraukė prie Mac OS X ar Linux.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.