HD-DVD formatas mirė

Po intensyvių spėliojimo dienų, šiandien Toshiba oficialiai pareiškė, kad pasitraukia iš HD-DVD verslo. Taip kompanija nusprendė apžvelgusi visą savo strategiją. Nuo šiol jie nebevystys, nebegamins ir neleis į rinką Naujų HD-DVD grotuvų ir diskų.

Toshiba pacitavo nesenus įvykius rinkoje kurie juos paskatino tokiam žingsniui idant kompanijos ateitis būtų geresnė: „Mes rūpestingai įvertinome naujos kartos formatų karą ir manome, kad greitas sprendimas padės vystytis rinkai.“ Taip porino korporacijos prezidentas Atsutoshi Nishida.

Tačiau kaip ir priklauso, ši Japonijos kompanija ir toliau tiki savo produktu, taip pat prižiūrės esamus grotuvus. ( Suprask: jei turi HD-DVD grotuvą, ir jis tau suges, jie mielu noru tau jį pataisys). Nuo 2008m. kovo mėnesio bus mažinamos grotuvų gamybos apimtys, kol galiausiai verslas bus „užrištas“ Į šiuos veiksmus taip pat įtrauktas ir Xbox 360 HD-DVD priedas.

Kadangi mes visi siejame HD-DVD su filmais, tai jiems jau galas, tačiau kompanija nežada trauktis iš kompiuterių rinkos ir mano kad ten jie dar gali įsitvirtinti. Tai puikiai pailiustruoja jų ketinimas „apsvarstyti formato padėtį“ šioje rinkoje. Toshiba taip pat vis dar palaikys glaudžius ryšius su kitomis HD-DVD kompanijomis, kaip Universal Studios, Paramount Pictures, DreamWorks Animation, Intel, Microsoft, HP. Santykiai nebus nutraukti ir su Europos ir Japonijos tiekėjais.

Tas pats Nishida dar pridėjo: „ Tuo metu, kai mes nuvylėme kompaniją, o tuo labiau, vartotojus. Toshiba yra pajėgi ir pasiruošusi panaudoti savo sugebėjimus, technologiją ir intelektualinę nuosavybę didelės raiškos videomedžiagos vienybės įgyvendinimui.“ Tačiau jie vis dar pardavinės tradicinius DVD grotuvus ir prisidės prie pramonės vystymo kaip DVD šalininkai.

Tuomet galbūt Toshiba užsiims Blu-ray diskais? Į šį klausimą ponas Atsutoshi atsakė: „ Jokių planų dabar, jokių planų apskritai“ Labai išsamus atsakymas. Gal kiek vėliau, kai viskas nurims, sulauksime daugiau naujienų.

Oficialiai rinkoje HD-DVD išbuvo apie dvejus metus. Pirmasis grotuvas pasirodė 2006 m. kovo 31-ąją Japonijoje. Kompanijos prezidentas atskleidė ir tikruosius formato pardavimus pasaulyje. Daugiausiai- 600 000 vienetų parduota JAV, iš jų pusė – Xbox 360 skirti HD-DVD priedai. 100 000 – Europoje. Japonijoje – vos 30 000. Iš viso apie 730 000 vienetų.. Keisti skaičiai, žinant faktą kad visai neseniai HD-DVD reklaminė grupė paskelbė, jog vien Šiaurės Amerikoje parduota 750 000 vienetų.

Nors mes ir labai aktualiai diskutuojame apie naujus formatus, tačiau jie net kartu sudėjus yra lašas jūroje: Beveik visą rinką valdo senas geras DVD. Na o mano asmenine nuomone, šio pralaimėjimo priežastis yra ta, kad Microsoft savo konsolę neįmontavo HD-DVD grotuvo, o Sony į savo Playstation 3– įmontavo. Jei būtų atvirkščiai, galbūt jau rašyčiau naujieną apie Blu- ray formato galą.

HD-DVD

2006.03.31 – 2008.02.19

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.