HP pristato kompiuterį su SSD kietuoju disku

Solid State Drives (SSDs) jau kurį laiką parduodami, tačiau vis dar per brangūs daugumai vartotojų. SSD dažniausiai siūlomi nešiojamiems kompiuteriams, tokiems kaip nesenai išleistam Lenovo X300. Tačiau SSD retai matome staliniuose kompiuteriuose.

HP pastaruoju metu pranešė apie kompiuterį siūlantį kaip tik tai – SSD kietasis diskas įtaisytas staliniame kompiuteryje. SSD nauda nešiojamuose kompiuteriuose – sumažėjęs energijos sunaudojimas. Staliniuose kompiuteriuose privalumai nėra taip lengvai pastebimi.

Nedidelis skirtumas įkrovimo greityje butu pagrindinis faktorius nekantriems kompiuterio vartotojams, tačiau tikroji SSD nauda yra energijos sutaupymas. Pasak HP, Go Green PC Power Play Study nustatė, jog JAV vyriausybe sutaupytų virš 82.4 milijonų JAV dolerių per vienerius metus, jei palaikančius įrenginius atnaujintų į Energy Star 4.0 rekomendacijas palaikančią įrangą.

Didelės įmones, naudojančios šimtus kompiuteriu vienu metu, pastebėtų žymų energijos sutaupymą naudodami stalinius kompiuterius su SSD. Žmogus nusipirkęs vieną kompiuterį, iš SSD didelės naudos negaus.

HP Compaq dc7800 Ultra-slim parduodamas su 80GB HDD. SSD talpa yra tik 16GB. Taigi vartotojai turės dar vieną priežastį nesirinkti SSD, kuris pakelia kompiuterio kainą 300 JAV dolerių.

Pradinė kompiuterio kaina su SSD yra 1258 JAV dolerių. Pagrindiniai modeliai su standartiniais kietaisiais diskais kainuoja 729 JAV dolerių. Procesorių pasirinkimas nuo Pentium Dual-core 2 GHz iki Core 2 Duo 2.33 GHz.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.