HTC Touch Cruise – aukštos klasės telefonas

Užvakar, Lietuvoje mažai kam žinoma, mobiliųjų telefonų gamintoja „HTC“, pristatė pirmąjį savo produktą kuriame įprastinę klaviatūrą, visiškai pakeis lietimui jautrus ekranas. Taip „touchscreen‘ų“ bumas tesiasi, tačiau ne apie tai ši naujiena.

Naujasis, „Windows Mobile 6 Professional“ operacinei sistemai skirtas produktas, pavadintas „Touch Cruise“, įdomus tuo, kad tai pirmasis mobilusis telefonas savyje suderinantis tiek lietimui jautrų ekraną, tiek integruotą GPS navigacinės sistemos imtuvą. GPS sistemos valdymas bus atliekamas naudojant integruotą „TomTom Navigator 6“ programinę įrangą, kuri, anot gamintojo pasižymi ypatingai paprasta ir „draugiška“ vartotojo sąsaja. Jau minėtasis „touchscreen“ tipo ekranas bus TFT tipo ir 2.8“ colių įstrižainės.

Telefonas pasižymi ypatingai dideliu, palaikomų duomenų perdavimo technologijų bei jungiamumo, standartų asortimentu. Įrenginys gali dirbti 800, 900, 1800, 1900 MHz dažnio GSM diapazonuose, taip pat palaikomas UMTS standartas 850, 1900 ir 2100 MHz dažniuose, kartu su WCDMA technologijos palaikymu. Informacija su kitais įrenginiais keisimės pagalbon pasitelkiant Bluetooth 2.0, IR technologijas, o interneto platybėse naršysime naudojantis integruotu GPRS ar EDGE moduliu kartu su HSDPA technologija. Jai to nepakaks, reikliausiems vartotojams produktas siūlo pasinaudoti WiFi (802.11b/g standartas) teikiamomis galimybėmis.

Na, o dabar šiek tiek apie daugialypės terpės galimybes. Pasinaudodami telefone esančia, integruota 3.0 megapikselių fotokamera su automatinio fokusavimo galimybe, galėsime ne tik kepti itin aukštos kokybes nuotraukas, bet ir filmuojant gauti 20 kadrų per sekundę turinčias video rinkmenas. Telefono priekinėje dalyje įrengta kiek prastesnės kokybės VGA kamera bus naudojama video pokalbiams. Įrenginys turės integruotą FM radiją bei MP3 rinkmenų grotuvą. Visas savo gėrybes „talpinsime“ 256 MB vidinėje telefono atmintinėje, o pritrūkus vietos galėsime praplėsti ją microSD tipo atminties kortelėmis. Visas šis „agregatas“ svers 130 gramų.

Jungtinių Amerikos Valstijų parduotuvių lentynose produktas turėtų pasirodyti lapkričio mėnesio pabaigoje. Gamintojas kol kas neatskleidžia įrenginio kainos. Lietuvoje telefonas nepasirodys, tačiau turint internetą šią kliūtį bus galima lengvai apeiti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.