Hitachi "žalia" kietųjų diskų serija

„Hitachi“ pranešė apie naujus kietuosius diskus, kurie turės net 40 procentų geresnius energijos suvartojimo rodiklius, išleidžiamus šį ketvirtį. Jų kaina bus labai panaši į įprastų kietųjų diskų kainas. „Hitachi“ žaliojoje linijoje turės 7200rpm greičiu veikiančius diskus, kurie bus 250 GB, 320 GB, 400 GB ir 500 GB talpos, bei bus prijungti naudojant PATA arba SATA jungtis.

Tai jau šeštoji „Hitachi“ energijos saugojimo technologija. Lee Johnson, „Hitachi“ 3.5 colių produktų marketingo vadovė sako – „mūsų pasiekimas yra iki 59 procentų geresnis, nei konkurentų. Mes sumažinome energijos suvartojimą 40 procentų lyginant su ankstesniais – T7K500 modeliais.“ Be kita ji kalbėjo apie maksimalų 7 vatų energijos rodiklį.

Kad pasiektų mažesnes energijos sąnaudas „Hitachi“ panaudojo „System On Chip“ (SoC) naujoves. Naujoji sąsaja siūlo geresnius rezultatus ne tik energijos efektyvumo srityje, tačiau ir našume. Taip pat „Hitachi“ investavo į visapusę programinės įrangos įtaką mechaninėms dalims. Tai reiškia, kad „SoC“ yra suprogramuotas su logine įjungimo/išjungimo technologija, pavyzdžiui galvutės yra atjungiamos tada, kai išjungiamas įrenginys. Tai, energijos sunaudojimą sumažina nuo 11% iki 15% lyginant su ankstesniais modeliais. Be kitų naujovių, kietojo disko apsisukimų skaičius per minutę gali būti sumažintas iki 5400rpm, kas energijos sąnaudos turėtų mažinti nuo 44% iki 52%. Jei įrenginio veikla suintensyvėja, sūkiai automatiškai padidinami iki buvusių. Sumažinus spartinančiosios atminties kiekį, paprasti vartotojai jokio nuosmukio nepajustų.

„Hitachi“ planuoja šias „žaliasias“ technologijas pritaikyti visuose kietuosiuose diskuose. Johnson teigia, kad nebus jaučiamas joks našumo sumažėjimas lyginant su įprastais modeliais, ir atvirkščiai naudojant „SoC“ našumas gali ir padidėti. „P7K500“ turėtų kainuoti 160 JAV dolerių, o dabartinis 500 GB talpos „deskstar“ produktas yra „T7K500“ kainuojantis 130 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.