IBM dirba prie itin didelio greičio bevielės technologijos

„IBM“ šį savaitgalį pranešė apie bendradarbiavimo vaisių su „MediaTek“, tai lustų rinkinys galintis be laidų persiųsti high definition kokybės filmą per itin trumpą laiką.

Šios dvi kompanijos tikiss, kad standartas eliminuos laidinius standartus naudodamis didesnio patogumo pranašumu. Technologija yra sukurta naudoti milimetro dydžio radio bangų signalus. „IBM“, tvirtina, kad šio pasiekimo pralaidumas daugiau nei 100 kartų didesnis nei dabartiniai Wi-Fi standartai.

Pagal lustų gamintojo duomenis technologija leidžia vartotojams 10 GB rinkmeną persiųsti per mažiau nei penkias sekundes, kai Wi-Fi tai sugeba padryti tik per 10 minučių.

Vartotojai gali siųsti high definition video failą iš TV į iPod bevieliu būdu, per maždaug mygtuko paspaudimą atitinkantį laiką. Be viso ko, naujasis standartas gali būti naudojamas sinchronizuoti įrenginius su kompiuteriu, palaikyti juos atnaujintus be lopšio ir t.t.

„IBM“ prie „mmWave“ bangų dirbo net ketverius metus ir labai tikėtina, kad ši technologija jau beveik paruošta naudojimui.

„Tai įgalina susikurti pramogų pasaulį bet kada ir bet kur tik Jūs norite," – sako „IBM“ tyrimų viceprezidentas Chen.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.