IBM išranda būdą kaip silicio plokštes paversti į saulės energiją renkančias paneles

Didžiausia pasaulyje kompiuterių bei telekomunikacijos priemonių gamintoja, kompanija „IBM“, vakar paskelbė išradusi būdą, kaip nereikalingas silicio plokštes utilizuoti ir paversti naudingomis saulės energiją renkančiomis metalo panelėmis. Naujoji technologija anot kmpanijos padės sumažinti energijos sąnaudas ir sumažins aplinkos taršą.

Anot „IBM“ iki šiol gamybos metu atsiradusios brokuotos ar kitaip vertės netekusios silicio plokštės, naudojamos lustų gamybai būdavo tiesiog palaidojamos po žeme arba išlydomos ir panaudojamos antriniam gamybos procesui. Taip buvo elgiamasi siekiant apsaugoti jose esančią intelektinę nuosavybę ir užkirsti kelią jų perpardavinėjimui už kompanijos ribų. Tačiau kompanija ėmėsi naujos „žaliosios“ politikos ir skelbia esą atradę būdą kaip naudingiau panaudoti silicio atliekas.


Nuotraukos šaltinis: IBM

Naujosios perdirbimo technologijos esmė labai paprasta – nenaudingosios, subraižytos silicio plokštės yra nuvalomos specialiu šveičiamuoju cheminiu mišiniu ir jonizuotu vandeniu taip panaikinant visą informaciją esančia plokštėje ir nesugadinant apatinės jos dalies.

Ši inovacija „IBM“ kompanijai pelnė 2007-ųjų metų „Didžiausią vertę turinčios aplinkos teršimo prevencijos“ apdovanojimą, kurį suteikia JAV Nacionalinės Aplinkos Taršos Prevencijos Organizacija (The National Pollution Prevention Program).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.