Intel X48 taps visiškai realus. Atnaujinta (P45;G45)

Galime prisiminti kalbas apie „Intel“ planus gaminti naujus lustų rinkinius – „X48“. „X48“ yra atnaujinta „Intel X38“ lustų rinkinio versija, kuris buvo pristatytas iš „Intel“ fronto šiek tiek daugiau, nei prieš dvi savaites.

„Intel X48“ „čipsetas“ palaiko Intel Core 2 Duo, Core 2 Quad, and Core 2 Extreme mikroprocesorius.Be to, šis naujasis lustų rinkinys taip pat bus suderinamas ir su atkeliausiančiais „Intel“ „Wolfdale“ bei „Yorkfield“ kodinius pavadinimus turinčiais procesoriais.

Tie kurie domėjosi šia eiga, žino, kad visos išvardintos savybės jau dabar yra „Intel X38“ lustų rinkinyje. Iš tikrųjų, vienintelė tikrai nauja savybė „Intel X48“ „čipsete“ bus 1600MHz pagrindinės magistralės dažnio palaikymas. Jau dabar žinoma, kad „Intel“ neplanuoja jokių kitų naujų savybių.


Intel X38 lustų rinkinys

Jau minėtą ankstesnį „X38“ lustų rinkinį „Intel“ į rinką galutinai paleido šių metų spalio 10 d. Lustų rinkinys dėl gamintojų rėmimo problemų turėjo nemažai pasirodymo nukėlimų. Nors ir „X38“ galutinai laisvas, iki šiol retai aptinkame šį „čipsetą“ turinčių pagrindinių plokščių.

Tie kurie tikisi nusipirkti lapkričio mėnesį paleidžiamą Penryn procesorių gaminamą 45nm technologiniu būdu bei su pagrindine magistrale sąveikaujantį 1600 MHz dažniu turės naudoti serverinio tipo platformą „Skulltrail“, kad galėtų išnaudoti visą tokiu dažniu dirbančios magistralės teikiamą našumą.

„Intel“ iki šiol nepateikė tikslios „X48“ lustų rinkinio datos.

Atnaujinta

Po „X48“ paleidimo į rinką, kompanija taip pat pristatys du paskutinius „LGA775“ lizdo lustų rinkinius. Tai bus „P45“ ir „G45“, o išleisti jie bus antrame kitų, 2008-ųjų, metų ketvirtyje. Šie lustų rinkiniai turės atnaujintą „Intel“ pietinį tiltą(southbridge) – „ICH10“, bei 1600 MHz pagrindinės magistralės palaikymą. Vis dėl to, šie lustai nėra suderinami su „LGA1366“ „Nehalem“ stalinių kompiuterių procesoriais, kurie paklius į pirkėjų rankas jau kitų metų gale.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.