Intel į prekybą paleidžia X38 Express

„Intel“ jau pradėjo prekiauti savo naujausiu „X38 Express“ lustų rinkiniu. Šis „čipsetas“ seniau buvo žinomas kodiniu „Bearlake“ vardu ir apie jį mes sužinojome dar praeitais metais.

Spalio mėnesį buvo paskelbta, kad „Intel“ į prekybą paleis šešias „Bearlake“ lustų rinkinio versijas ir viena iš tų versijų bus „Bearlake-X“ – „X38 Express“.

„Intel X38 Express“ turėjo tikrai pakankamai nukėlimų. Iš pradžių atrodė, kad „X38“ pasirodymas turi įvykti birželio mėnesį „Computex“ parodos metu Taipėjuje. Vėliau „Intel“ nustatė oficialią, rugsėjo 23-ios, datą lustų rinkinio paleidimui į rinką, tačiau ši data vėl buvo nukelta. Po kurio laiko data buvo pakeista į spalio 10 d., o tik per pastarąsias dienas pirmosios motininės plokštės su šiuo rinkiniu pasiekė vartotojus.

Tiek „ASUS“, tiek „Gigabyte“, tiek „MSI“ turi savus „X38 Express“ variantus. „ASUS“ pristatė savąją „P5E3 Deluxe“, kuri galima su integruota Linux operacine sistema. „MSI“ pirkėjams tieks „X38 Diamond“ turinčią novatorišką „Circu-Pipe“ aušinimo sprendimą, o „Gigabyte“ sieks užkariauti rinką su „GA-X38-DQ6“ (palaiko DDR2 – operatyviąją atmintį) ir GA-X38T-DQ6 (palaiko DDR3).

Pagrindiniai „Intel X38 Express“ lustų rinkinio aspektai yra „DDR3“ atminties palaikymas, naujos dvigubos, 2.0, kartos „16x PCI Express“ suderinamumas ir dar keletas naujovių. Šis „čipsetas“ palaikys visus dabartinius ir keletą ateityje pasirodysiančių „Intel“ procesorių (pvz. Penryn), su 800, 1066 ir 1333MHz pagrindinės magistralės(FSB) greičiu. Įdomi ir galimybė atjungti „SATA“ ir „USB“ lizdus, jei to prireikia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.