Intel investuos į WiMax

Nauji pranešimai Intel tikrai nenudžiugino – vartotojai pradėjo leisti mažiau pinigų kompiuteriams. Praskriejo žinia ir apie flash atminties kainų kritimą, kas kirs per šių metų Intel pelną. Dell, kompanija kuri yra viena didžiausių Intel klienčių, taip pat pareiškė,kad įmonė pardavė mažiau kompiuterių. Akcininkai sunerimo, o Intel rizikuoja – ji investuos į WiMax.

Viskas vyksta dėl to, kad kompanijos akcijos šiais metais gerokai krito. Intel tikisi, kad WiMax yra ypač gera WiFi pamaina ir į ją žada investuoti. Visgi daugelis analitikų spėja – tai gali būti dar viena, didžiulė kompanijos klaida.

Visgi, bendrovė jau šiemet žada investuoti 2 milijardus JAV dolerių į Clearwire ir Sprint WiMax tinklo vystymą. Jei investicija bus, tai bus postūmis WiMax tinklui, tačiau vis netyla kalbos, kad Sprint gali palikti WiMax. Ar visgi, pavyzdžiui tokiose šalyse kaip Lietuvoje, WiMax mirs dar net nepasirodžiusi? Greitu metu tai pamatysime, gali būti, kad 3G ryšio standartas taps vienvaldžiu lyderiu mobiliojo interneto rinkoje, o 4G tęs 3G pradėtą kelią.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.