Intel metų gale išleis tris Nehalem pagrindu pagamintus procesorius

Kaip pranešama, Intel planuose iki šių metų galo yra išleisti tris Nehalem pagrindu pagamintus keturių branduolių procesorius, dar žinomus kodiniu pavadinimu Bloomfield. Tai pranešė pagrindinių plokščių gamintojai, o visi trys nauji procesoriai bus skirti naujajai LGA1366 jungčiai.

Nepaisant to, kad oficialūs produktų pavadinimai dar nėra atskleisti, procesoriai yra pavadinti trimis kodiniais pavadinimais – XE, P1 ir MS3. Visi jie atitinkamai turės 3,2 GHz, 2,93 GHz ir 2,66 GHz dažnius, 8 MB L3 spartinančiąją atmintį. Visų trijų suvartojamos energijos kiekis sieks 130 W, taip pat jie palaikys SMT technologiją, kuri leis dirbti su keliomis programinėmis gijomis iš karto.

Kompanija taip pat pristatys X58 ir ICH10 lustų kombinaciją ketvirtajame ketvirtyje būtent šiems procesoriams. Tikimasi, kad nauja platforma leis padidinti pajėgumą 15-30 procentų palyginus su esamos kartos produktais. X58 lustas taip pat jau turės Intel QuickPath (QPI) architektūrą, kuris pakeis jau užsisenėjusią FSB.

Naujoji platforma taipogi turės keturias PCI Express 8x jungtis, kas leis be vargo palaikyti AMD Quad CrossFireX technologiją, leisiančią viename kompiuteryje turėti keturias vaizdo plokštes vienu metu. Kol kas, kaip pareiškė pagrindinių plokščių gamintojai, nėra aišku, ar Intel gaus licenciją Nvidia SLI technologijai. Daugelis spėja, kad gaus, kitu atveju ATI įgautų pranašumą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.