Intel planai nešiojamiesiems skirtų procesorių segmente

Siekdama sustiprinti savo pozicijas nešiojamiems kompiuteriams skirtų procesorių rinkoje, Intel kitais metais planuoja sumažinti procesorių šiluminį reitingą bei pristatyti nešiojamiesiems kompiuteriams skirtus keturių branduolių procesorius. Nauji dvibranduoliniai procesoriai turės 25W TDP, o keturių branduolių procesoriai – 44W TDP.

Šiuo metu visi naujausi Intel dvibranduoliniai Core 2 Duo procesoriai nešiojamiesiems kompiuteriams turi 34W – 35W šiluminį reitingą, kas yra ženkliai daugiau nei 25W TDP turėję Pentium M procesoriai, pasirodę prieš tris metus. Nors Intel bei nešiojamų kompiuterių gamintojai ir sugebėjo sumažinti kitų komponentų sunaudojamą energijos kiekį, taip neprarandant baterijos darbo laiko, tačiau kylantys procesorių suvartotos energijos bei išskleistos šilumos kiekiai skatina kurti sudėtingesnes aušinimo sistemas, dėl ko didėja ir sunkėja patys kompiuteriai.

Kartu su naująja nešiojamųjų kompiuterių platforma, kodiniu pavadinimu Montevina, Intel taip pat išteis ir mobiliuosius Penryn šeimos procesorius, su 25 ir 35 vatų TDP. Šie 45nm procesoriai turėtų pasirodyti antrame 2008 metų ketvirtyje. Pirmieji iš jų bus 2.13GHz, 2.4GHz bei 2.53GHz taktinio dažnio procesoriai, dirbantys 1066 MHz FSB dažniu bei turintys 3MB antrojo lygio spartinančiosios atminties.

Intel planuose taip pat ir keturių branduolių Core 2 Extreme procesoriaus nešiojamiesiems kompiuteriams išleidimas. Numatoma, kad jie taip dirbs 1066MHz FSB dažniu, turės 12MB L2 atminties, bei 44-45 vatų šiluminį reitingą. Prekyboje jie turėtų pasirodyti antroje 2008 metų pusėje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.