Intel pradeda serijinę Penryn procesorių gamybą

Jau penktadienį kompanija Intel pradėjo serijinę naujos Penryn šeimos procesorių gamybą. Pirmieji serijiniai Intel procesoriai gaminami Čandlerio mieste, Arizonoje. Pirmieji procesoriai, kurie buvo pagaminti D1D fabrike Hilsbore, Oregone, bus pristatyti kitą mėnesį kaip sparčiausi stalinių kompiuterių procesoriai.

"Fab 32 Arizonoje yra Intel investavimo į pažangiausias procesorių gamybos technologijas vaisius. 45 nanometrų techprocesas ir naujos mūsų tranzistorių gamybos technologijos leidžia mums gaminti sparčius ir efektyvius procesorius visuose rinkos segmentuose, nuo galingiems serveriams skirtų procesorių iki energiją tausojančių gaminių mobiliems įrenginiams", teigė Intel vadovaujantis darbuotojas Paul Otellini.

Naujasis fabrikas Arizonoje yra šeštasis, gaminsiantis 300mm procesorių lustų lakštus bei antrasis po D1D Oregone, gaminsiantis 45 nanometrų technproceso gaminius. Dar dvi panašios gamyklos Fab 28 ir Fab 11x planuojamos atidaryti kitais metais.

Pirmieji procesoriai, pagaminti pagal 45nm technologinį procesą bus kodiniais pavadinimais Penryn, Wolfdale ir Yorkfield. Pirmieji yra skirti nešiojamiesiems kompiuteriams ir oficialiai pristatyti bus kitais metais. Wolfdale ir Yorkfield procesoriai (atitinkamai dvibranduoliniai ir keturių branduolių) skirti staliniams kompiuteriams ir serveriams. Kaip ir dabartinai Kensfield, Yorkfield nebus monolitinis ir savyje turės dvi Wolfdale/Penryn dvibranduolines šerdis.

Dar kovo mėnesį Intel pranešė, kad nauji 45nm procesoriai turės didesnį instrukcijų per vieną taktą kiekį, dėl ko galės dirbti greičiau nei dabartiniai Conroe procesoriai, veikiant tuo pačiu dažniu. Be to, Penryn šeimos procesoriai yra pajėgūs dirbti didesniais dažniai nei pirmtakai.

Svarbiausi architektūriniai pasikeitimai, neskaitant SSE4 instrukcijų rinkinio, yra taip vadinami Unique Super Shuffle Engine bei Radix 16 technika. Pirmasis yra vienos krypties pilno pločio 128 bitų išrinkimo vienetas, gebantis atlikti pilno pločio paskirstymus per vieną ciklą. Ši savybė padidins turinio kūrimo, nuotraukų ir vaizdo medžiagos redagavimo sprartą. Radix 16, pasak Intel, maždaug dvigubai padidina daliklio greitį, kuris naudojamas daugelyje programų. Priedo, Intel pagerino vizualizacijos technologiją ir pridėjo kelias dinaminės akceleracijos optimizacijas, kurios turėtų padėti vieno branduolio procesoriams pritaikytai programinei įrangai geriau veikti su daugiabranduoliniais procesoriais.

Kiekvienas dviejų branduolių Penryn lustas turės 410 milijonų tranzistorių (dabartiniai Conroe turi 291 milijoną), tačiau dėl mažesnio takelių pločio, procesoriaus branduolio plotas nuo 155 kvadratinių milimetrų sumažės iki 107 kvadratinių milimetrų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.