Intel praradinėja rinkos dalį AMD naudai

Su ankščiau pasirodžiusiais, K8 architektūra grįstais procesoriais, kompanija AMD sugebėjo įgauti postūmį bei didino savo rinkos dalį centrinių procesorių rinkoje, žinoma, konkurento Intel sąskaita. Tas augimas tesėsi iki tol, kol Intel, kuri pasirodo turėjo ypač didelius resursus, pristatė Core mikroarchitektūrą. Neilgai trukus, mažėjant procesorių pardavimams, kompanija įkrito į finansinių problemų duobę. Tiesa, neseniai kompanija perleido savo gamybą Globalfoundries asociacijai.

Tačiau pasirodžius antrosios kartos Phenom II procesorių serijai, kuri yra grįsta 45 nm technologinio gamybos proceso pagrindu, didėjanti šių procesorių paklausa gaivina viltis atsigauti. Phenom II X3 700 ir II X4 900 serijoms kol kas ypač gerai sekasi. Dar padidėję centrinių procesorių pardavimai susiję ir su visai neseniai kompanijos vykdyta kainų mažinimo politika. Štai pagrindinių plokščių gamintojai spėja, kad globalioje rinkoje, pasibaigus antrajam šių metų ketvirčiui, AMD turėtų padidinti rinkos dalį iki 30 procentų. Visgi, įvertinus konservatyvesnius esamus pasiekimus, kas būtų 20 procentų, realus augimas turėtų vykti tarp 25-27 procentų. Kompanija taip pat žada dar labiau išplėsti šią nusisekusią procesorių liniją ir pristatyti biudžetinės klasės platformą jau artėjant rugsėjui.

8 Komentarai

  1. Bulllet666666 parašė:

    Taip taip Amd daug ka zada bet retai yvykdo:) . Nors turiu pripazinti Amd Phenom II buvo tikrai vyke, bet tik po Amd Phenom nesekmes…. Na gal ir kaip nors 25% prasimus, bet apie 30% manau ne kalbeti negalima..

  2. djakon999 parašė:

    Juk balandzio pirmoji;)

  3. SB parašė:

    djakon999>>>Mes pries ja, ne tiek pries, kiek neturejome jokiu rimtu pokstu siems metams. Saltinis, beje, sia naujiena rase Kovo 31.

  4. Deft parašė:

    Kuo didesnė konkurencija, tuo mažesnės kainos.

  5. SoTOP parašė:

    Jei AMD neatsilikinetu tech. procesu, tai intel ir amd butu labai panasaus pajegumo, nors teoriskai intel turetu buti daug geresnis. Na nebent intel laiko kazka pasislepes, ir issitrauktu tik prireikus.

  6. hd797pg2810s parašė:

    PII paklausa lėmė ir tai, kad jis suderinamas su M2+ socketu, nes ne kiekvienas gali pasikeisti CPU, MB, RAM, čia Intel labai didelis minusas, kad reikėjo naujo socketo i7 CPU, keičiant CPU turi keisti veik visą sistemą. Tokius pokyčius ne kiekvienas gali sau leisti.

  7. nanoWorld parašė:

    SoTOP, labai taikliai pastebėjai. Intel turi geresnį technologinį procesą. O technologinis procesas reiškia ne tik mažesnius nm, tačiau apskritai tobulesnę procesoriaus fizinės dalies realizaciją, kas yra labai svarbu, nes tai tiesiogiai susiję su energetiniais parametrais, dažnio kėlimo galimybėmis, ir aišku, pagaminimo kaina.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.