Intel pristatė Core 2 Duo serijos dvi branduolį flagmaną

Intel oficialiai pranešė, kad išleido naują dviejų branduolių Core 2 Dou serijos flagmaną E8700. Šis turės 0.5x pakeltą FSB daugiklį, kas padidino jo taktinį dažnį. Procesorius grįstas Wolfdale branduoliu.

Naujasis centrinis procesorius dirbs net 3,5 GHz dažniu, kas panašėja į buvusias tendencijas gyvavusias Intel Pentium 4 laikais. Bet kokiu atveju, FSB sparta čia sieks 1,333 MHz, daugiklis vietoj 10 čia yra 10,5, o tai suteikė 167 MHz padidėjimą lyginant su E8600. Nepaisant to, kad taktinis dažnis padidėjo, energijos sąnaudos pavyko išlaikyti ir jos siekia 65 W. Jis taip pat turės 6 MB L2 spartinančiąją atmintį, apie kitas specifikacijas kalbėti neverta, nes jos tokios pat, kokios bemaž visų Core 2 Duo E8000 serijos procesorių.

Intel tvirtina, kad šis centrinis procesorius rinkoje bus pasiekiamas bent du metus. Taip pat šis jau pasirodė daugelyje aparatinės įrangos parduotuvių sąrašuose ir manoma, kad veikiausiai pakeis E8600 tiesiog išstumdamas šį procesorių iš jo kainos taško.

20 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Wow, 3,5GHz be jokio OC yra super. Turėtų labai gerai turbintis :O

  2. jtd parašė:

    abejoju ar daug pasiturbins kai jau dabar stovi ant tokiu dazniu,galima sakyt patys intel paturbino ir tiek:)

  3. Crembo parašė:

    Bet esmė, kad didelis daugiklis. Didelis daugiklis dažniausiai geriau turbinasi.

  4. SlasheR parašė:

    4.5GHz on air cooling maybe ? ;dd

  5. UnPunchED parašė:

    Jau tikrai primena P4 lenktynes 🙂

  6. Scriptor parašė:

    Amd dar ilgai kazko panasau neisleis. 🙁

  7. jtd parašė:

    tai kad phenom 2 uz sita geresnis..

  8. Scriptor parašė:

    Turejau omenyje 2barnduoliu srytije nieko panasau nepristatys.

  9. nanoWorld parašė:

    AMD sunkiai sekasi kelti dažnį. Kolkas tai ir yra jų esminė problema, t.y. reikia gerinti pačią fizinio CPU gamybos technologiją. Aišku dažnis ne viskas, bet nekeičiant architektūros iš pagrindų, tai faktiškai vienintelis būdas efektyviai didinti našumą. Pati K10 AMD architektūra konkuruoti su Core 2 iš intel architektūra tikrai gali, tiesą sakant, kai kuriomis ypatybėmis K10 už core 2 net pranašesnė (kalbu apie logiką).

  10. Scriptor parašė:

    Bet amd nepavyksta to pliusso isnaudoti:P:(

  11. jonas parašė:

    Grazu, grazu, tik gaila, kad jau Core 2 serijos laikas suskaiciuotas.

  12. pushaz parašė:

    Oj jonai 😀
    Dar ir po 2 metu juos naudos ir dziaugsis..

  13. jtd parašė:

    gal ir dziaugsis bet tik ne zaidimam

  14. pushaz parašė:

    Vieninteli pranasuma kuri matau K10 turi-integruotas atminties kontroleris,daugiau nieko..tiesiog paseno si architektura.Buvo gera kazkada..

  15. pushaz parašė:

    Laisvai ir geimam,ir ne blogiau nei dabar,ypac kai Intelis nesiruosia pigesnio i5 greit isleist.Galvoji,per tuos kelis metus labai drastiskai pasikeis geimuose kazkas,kad neuztektu tokiu cpu?Ne

  16. jtd parašė:

    drastiskai ne,bet tokiu kaip gta4 atsiras ne vienas ir ne 2

  17. pushaz parašė:

    Ta prasme tokiu \"gerai optimizuotu\" kaip gta4? 😀 Tegul randasi,bet manyciau daugiau atsiras tokiu,kurie tikrai ir padoriai optimizuoti,paskutinis pvz-FEAR 2 – net ant pakankamai silpnu sistemu labai graziai sukasi.
    Tik tegul programuotojai dar ismoksta isnaudot bent cpu 2 branduolius,nekalbant apie 4..dar turet ir turet tuos C2D,nekalbant apie Quadus..

  18. nanoWorld parašė:

    \\\\\\\"Vieninteli pranasuma kuri matau K10 turi-integruotas atminties kontroleris,daugiau nieko..tiesiog paseno si architektura.Buvo gera kazkada\\\\\\\"

    Realiai K10 nemažiau pasenęs, nei Core 2, o turint omenyje, kad Core i7 šiam momentui yra ekskliuzyvo lygio, o Core i5\\\\\\\’tu dar reikės palaukti, tai kolkas K10 ir Core 2 yra pagrindas tarp pardavimų, nors abi architektūros, tarkim, pasenę, tačiau šiam momentui, dar visai neblogos.

    Pranašumų yra ir daugiau, tokių kaip tam tikrų registrų architektūra ir kiti tam tikri logikos elementai. Detaliau apie tai galim rasti K10 ir Core 2 architektūrų lyginamosiouse straipsniuose, aišku tai daugiau teoriniai palyginimai.

  19. pushaz parašė:

    Tai va butent nanoWORLD,kad ko gero dauguma musu cia ir domina real world,o real yra intelio dominavimas ir rezultatai,kurie kalba patys uz save..Ir ko gero,jei amd ir sugebetu kazka tikrai rimto patatyt pries i7 (duok dieve),intelio rankovej tikrai atsiras dar koks siurprizas

  20. shift parašė:

    AMD manau kencia nuo uzsisedejimo prie SOI technologijos, kuri pasiteisino ant 90nm, o ant 65 nm buvo tikra tragedija, dabar regis prie 45nm vel reikalai pagerejo, bet lyginant su Intelio \"hi-k\" tai gerokai nedatempia. Ph-2 architektūriniu poziuriu pakankamai pazangus, bet realios konkurencijos be 2010-2011 tikrai nesulauksim, galbut Fusion viska pasuks kita linkme.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.