Intel verčia AMD pasilikti už nugaros

Daugelis AMD kompanijos fanatikų yra ekstazėje po ypač gero pasisekimo ties vaizdo plokščių rinka – Radeon HD3x50 ar 3×70 serijos vaizdo plokštės pasirodė ypač gerai. Nežinia, ar AMDdaugiau jėgų sutelkė ties vaizdo procesorių tobulinimu, ar tai tiesiog Nvdia užmigo ant laurų, tačiau kompanija ties centrinių procesorių rinka atsilieka nuo konkurentų Intel.

Kol AMD vis dar ruošiasi išleisti procesorius, kurie bus pagrįsti 45 nanometrų technologija, Intel nežada, kaip kad Nvidia, snausti ant laurų ir neleidžia konkurentams pagalvoti apie bet kokį pranašumą – Intel po mažu mažina 65 nanometrų technologiniu procesu pagrįstu procesorių gamybą ir jau dabar per dieną pagamina 100 000 procesorių, pagal 45 nm tech-procesą.

Tai reiškia vieną – AMD bus dar sunkiau pasivyti Intel. Galime priminti ir tai, ką jau rašėme, kad Intel vadovas Paulas Otelinis (Paul Ottelini) pranešė, kad nuo 45 nm technologija pagrįstų procesorių gamybos pradžios kompanija pristatė apie 4 milijonus tokių procesorių.

Bendrovės tikslas irgi labai paprastas – iki šių metų trečiojo ketvirčio pasiekti tą tašką, kai 45 nm pagrindu procesorių bus gaminama daugiau, nei, kad 65 nm pagrindo. Pasak kompanijos, tai jai kainuos apie 12-13 milijardų JAV dolerių. Investicija nemaža, o AMD į tai negali adekvačiai atsakyti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.