Internet Explorer 8 ir mintys apie jį

Naršyklių karas vyksta intesyviai. Lyderis vis dar neaiškus. Mozilla ruošia Firefox 3, Microsoft ruošia Internet Explorer 8.

Naujos galimybės Internet Explorer 8 kol kas nelabai žinomos, nes naršyklė tebėra „Alpha“ versijoje. O išleista jis bus šių metų gale arba kitų metų pradžioje.

Vis dėlto didžiausias mano noras Microsoft naršyklėje yra pakitimai puslapių rodyme. Štai, kaip pavyzdį, paimsiu šį puslapį. Opera, Firefox, Safari puslapį rodė idealiai, o štai Internet Explorer[i] jį rodė "kaip jai patiko". Vien dėl to, dizaineris turėjo dirbti dvigubai. Visi žmonės, kurie palaiko šią naršyklę ir ją dar siūlo kitiems, tiesiog trumpina mums, WEB kūrėjams, gyvenimą. Kad ir toks smagumėlis [i]Internet Explorer 6 naršyklėje kaip PNG formato nerodymas tiesiog pykina. Šiaip buvo galvoje apskritai puslapyje padaryti tokį dalyką: jei esi su Internet Explorer 6 tavęs čia neįleistų. Ačiū dievui problemas pavyko išspręsti ir į puslapį patenkate su šiomis naršyklėmis. Microsoft lyg atskiras pasaulis. Viską tam pasauliui reikia daryti atskirai. Bet situacija kiek taisosi.

Nors IE 7 ir palaiko daugiau formatų ir šiek tiek geriau rišasi su CSS visvien yra didelių problemų su objektų dydžiais ir išdėliojimu. Jei Firefox rodys kairėje Internet Explorer gali rodyti centre, o gal ir dešinėje. Ir tas derinimas sugaišta labai daug laiko.

Situacija nekokia, bet tikiuos Microsoft praleis nors kiek laiko prie šio reikalo taisymo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.