Internete pasklido naujo Ageia PhysX spartintuvo nuotraukos

Neseniai internete pasirodė naujos kartos kompanijos Ageia fizikinių skaičiavimų spartintuvo nuotraukos. Už savo pirmtaką jis atrodo kur kas masyvesnis ir iš pirmo žvilgsnio šiek tiek primena Geforce 7600/7900 serijos vaizdo plokštę.

Iš nuotraukos matyti, kad naujoji plokštė pritaikyta PCI-E x8/x16 lizdui. Tai gana nemažas pralaidumo šuolis, žinant, kad senosioms Ageia plokštėms pakako tik PCI teikiamo pralaidumo. Spartintuvas taip pat turi papildomą molex tipo maitinimo jungtį. Be to, viršutinėje kairėje pusėje galime matyt panašias jungtis, kaip ir SLI bei Crossfire technologijas palaikančiose vaizdo plokštėse.

Tam, kad PhysX spartintuvas žaidimams suteiktų realistiškų efektų (tikroviško judėjimo įspūdį, vandens bangavimą ir pan.), jie turi būti sukurti naudojant Ageia firmos programų kūrimo įrankį Novodex. Kol kas tokių žaidimų aibė nėra didelė, tačiau Ageia teigia, kad šiuo metu virš šešiasdešimt kompanijų kuria daugiau nei šimtą naujų žaidimų, gebančių išnaudoti Ageia PhysX teikiamas galimybes.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.