Išankstiniai Nehalem spartos testai

Prieš du metus kompanija Intel išleido sėkmingą procesorių architektūrą Conroe, kurios dėka sugebėjo atimti spartos sostą iš AMD. Produktas pasirodė toks sėkmingas, kad net dabar, praėjus porai metų, AMD neturi kuo atsakyti (K10 procesoriai nepateisino į juos dėtų vilčių).

Tačiau Intel nežada sustoti ir stropiai vykdo savo pažadą kas du metus pristatyti visiškai naują CPU architektūrą. Šiuo atveju, tai metų gale pasirodantys Nehalem procesoriai, kurie turėtų stebinti ne tik didesne sparta, bet ir keletu technologinių naujovių.

Kaip ir prieš porą metų su Conroe, IT tinklapis Anandtech pirmieji mus supažindina su Nehalem procesoriaus sparta.

Tinklapio apžvalgininkai turėjo progą trumpai testuoti 2.66 GHz spartos Nehalem CPU. Be gan smulkaus pačio procesoriaus architektūros aprašymo, skaitytojams pateikti ir keletas testų. Jie, kaip jau sako pats straipsnio pavadinimas "The Nehalem Preview: Intel Does It Again", priverčia laukti šio procesoriaus, kurio testų metu išnaudotas ne visas potencialas – juk buvo bandoma toli gražu ne galutinės versijos sistema!

Testuose Nehalem 2.66 GHz aplenkė to pačio dažnio Penryn procesorių 20 – 50% persvara, o energijos sąnaudos padidėjo tik apie 10% (sprendžiant iš naujojo CPU dydžio, tai juokingas skirtumas).

Laukiame naujojo karaliaus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.