Išleidžiama Ubuntu Hardy Heron Beta versija

Vienos iš populiariausių pasaulyje Linux distribucijų Ubuntu naujausia versija 8.04 jau Beta stadijoje. Po šešių Alpha leidimų, ši draugiška vartotojui sistema pagaliau pasiekė Beta testavimo fazę, nuo kurios iki galutinės versijos laukia labai nedidelis žingsnis.

Naujoji Hardy Heron Beta versija turės daug naujų savybių. Visų pirma, ir svarbiausia, tai naujas branduolys (kernel). Tai 2.6.24-12.13 versija sukurta naudojant 2.6.24.3. Labai svarbus ir grafinės vartotojo sąsajos Gnome atnaujinimas iki 2.22 versijos, kurioje turėtume rasti daugybę naujovių ir patobulinimų, pavyzdžiui, naują Nautilus. Naujausia Xorg 7.3 versija turi geresnį automatinį prisitaikymą prie sistemos. Čia rasime ir naują ekrano rezoliucijos įrankį, leidžiantį paprastai keisti raišką, atnaujinimo dažnį, o taip pat ir antrojo monitoriaus pasisukimą.

FireFox 3 Beta 4 čia pakeičia senąją FireFox 2 naršyklę ir geriau integruojasi į sistemos išvaizdą, pavyzdžiui naudodama GTK2 pavidalo mygtukus. Be virtualizacijos, iSCSI palaikymo, ugniasienės Beta versijoje yra tikrai daug naujovių. Jei norite išbandyti Beta versiją, ją galite parsisiųsti iš čia. Galutinė Hardy Heron versija turėtų pasirodyti jau kitą mėnesį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.