JAXA kartu su NHK pristato HD kokybės žemės pakilimo vaizdus iš mėnulio

Vakar Japonijos aeronautikos ir kosmoso tyrimų agentūra (angl. The Japan Aerospace Exploration Agency – JAXA) ir Japonijos Transliacijų Korporacija (angl. Japan Broadcasting Corporation – NHK) pagaliau oficialiai išleido HD (High Defination) kokybės filmuotą medžiagą, kurioje matoma Žemės planetos „aušra“ iš Mėnulio.

Vaizdas buvo užfiksuotas naudojant kokybišką HDTV kamerą, 2007-ųjų lapkričio 7-ąją dieną, dirbtinio mėnulio palydovo-zondo, skriejančio beveik 100 kilometrų aukštyje (nuo mėnulio paviršiaus), pagalba. Profesionalią vaizdo kamerą parūpino bei palydove įrengti padėjo ankščiau minėtoji Japonijos Transliacijų Korporacija, tarptautiniu vardu žinoma kaip „NHK“. Nufilmuotus vaizdus galite peržiūrėti čia.


Ištrauka iš vaizdo medžiagos

Užfiksuota kokybiška vaizdo medžiaga ir didelės raiškos fotografijos yra „JAXA“ agentūros vykdomo selenologijos tyrimų ir inžinerijos zondo, kitaip žinomo „SELENE“ vardu, projekto dalis. Japonai deda į šį projektą ypatingai daug vilčių ir tikisi kiek įmanoma labiau ištyrinėti vienintelį žemės palydovą – mėnulį. Siekiama galutinai išsiaiškinti iš kur atsirado bei kaip per daugelį metų susidarė šis dangaus kūnas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.