Jungtinės Karalystės vairuotojams – kalėjimas už kalbėjimąsi mobiliuoju

Atrodo piniginės baudos už naudojimąsi mobiliaisiais įrenginiais vairuojant automobilį tik didėja. Štai Junginėje Karalystėje tai pasiekė kulminacinę ribą – už kalbėjimąsi mobiliuoju vairuojant automobilį, neatsakingas vairuotojas gali būti nubaustas netgi laisvės atėmimo bausme.

Jungtinės Karalystės karališkasis teismas (angl. "Crwon Prosecution Service") pakeitė naudojimąsi mobiliaisiais įrenginiais vairavimo metu draudimo įstatymą. Nuo šiol toks nusižengimas yra traktuojamas ne kaip „neatsakingas vairavimas“, o kaip „pavojų keliantis vairavimas“. Turbūt jau spėjote suprasti, kad tai – sunkus eismo taisyklių pažeidimas, kuris kitaip negu pirmosios traktuotės nusižengimas yra baudžiamas ne pinigine bauda, o laisvės atėmimu iki dviejų metų.

Taip jūs perskaitėte teisingai – Anglijoje važiuojant keliu ir atrašant trumpąją tekstinę žinutę sūneliui, kuris laukia grįžtant jūsų iš parduotuvės, gali baigtis naktimi areštinėje, o vėliau ir kalėjimo vienutėje.

Nors nepanašu, kad ko ne kiekvienas vairuotojas besinaudojantis mobiliuoju telefonu, Karalystėje bus pasodintas už grotų, šis įstatymas sugriežtins bausmes asmenims sukėlusiems avarijas, nusinešusius žmonių gyvybes. Pagal naująjį įstatymą, vairuotojas sukėlęs auto įvykį, kuriame dėl jo pokalbio ar kitokio tipo naudojimosi mobiliuoju telefonu žuvo žmonės, gali būti apkaltintas netyčine žmogžudyste dėl kurios gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Aišku teismo prisiekusieji, atsižvelgdami į aplinkybes bausmės laikotarpį gali sumažinti.

Vienintelis būdas išvengti nemalonių akistatų su teisėsaugos ir teismo pareigūnais – naudoti laisvų rankų įrangą, kuri Anglijoje, nuo šiol privalomas kiekvieno vairuotojo reikmuo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.