Kietųjų diskų kainos vis mažėja

Paskutiniu metu dažnai matėme svyruojančias kietųjų diskų kainas. Tačiau šiandien jos pasiekė žemiausią ribą. 750 GB kietąjį diską galime nusipirkti už vos 75 eurus. Tai galite padaryti štai čia

Tik 0,1 euro, arba 10 eurocentų už gigabaitą. Už tokią kainą galite nusipirkti Samsung 750 GB talpos SpinPoint F1 kietąjį diską turintį 32 MB spartinančiosios atminties. Galima sakyti, kad tai yra tiesiog juokinga kaina už tokią talpą.

Praeitais metais labiausiai buvo verta pirkti 320 GB arba 500 GB talpos kietuosius diskus, o šią vasarą geriausias pirkinys bus 640 GB arba 750 GB talpos modeliai. Dabar, kai sparčiai vystosi naujos technologijos, vietos reikia vis daugiau ir daugiau. Prieš keletą metų mums lengvai užtekdavo kelių šimtų gigabaitų, tuo tarpu dabar, kai žaidimai, HD video medžiaga bei kita užima vis daugiau vietos, mums gali prireikti vis daugiau ir daugiau atminties. Tačiau, kaip matome kietųjų diskų kainos vis mažėja ir nusipirkti jį tampa visiškai paprasta bei palyginti pigu.

Vienintelis minusas yra tas, jog ankščiau, kai kietieji diskai buvo mažesni, vos po 80 GB – 120 GB, lengvai ir greitai galėdavome pasidaryti jų atsargines kopijas. Tačiau dabar, kai informacijos dydžiai ženkliai padidėjo, tai gali užtrukti vis ilgiau ir brangiau.


     

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.