Kova tarp HD DVD ir Blu-Ray ypač įsibėgėjo

Kova tarp HD DVD ir Blu-Ray formatų dar labiau įsibėgėjo. Karas tarp formatų paskatino ir tai, kad turbūt neišvysime visai naudingu vadinto projekto TotalHD. Vienintelė išeitis – pirkti ypač brangius grotuvus, kurie palaiko abu formatus. Tai kol kas vienintelė išeitis norint pažiūrėt visus filmus.

Paklausite kodėl būtent visus? Ogi, todėl, kad karas čia vyksta ne vien kainos pusėje, kur žymia persvarą turi HD DVD aljansas, tačiau ir išskirtinių filmų fronte. Čia HD DVD pasirašė ypač naudingas dvi sutartis, kurios leido Rugsėjį ir Spalį džiaugtis ypač gerai pardavimais – sutartys pasirašytos su Paramount ir DreamWorks.

Viena iš išeičių, prieš pradedant pasirašinėti sutartis, buvo TotalHD diskai, kurie buvo sudaryti iš abejų formatų, tai yra vienoje disko pusėje HD DVD formato filmas, kitoje – Blu-Ray formato. Šį produktą kūrusiems Warner Home Media tenka permąstyti savo planus. Projektas yra nukeliamas į 2008 metus, o blogiausiu atveju išvis nepasirodys.

Mažmenininkai išsakė savo nuomone, kad jie nėra patenkinti dar vienu formatu, o ir leisti jį dabar neapsimoka. Kai kompanijos pradėjo pasirašinėti sutartis su HD DVD ir Blu-Ray kūrėjais, jie įsipareigoją filmus leisti tik jų formatu. O vien savo filmų leidimas TotalHD diskuose Warner pasirodė neįdomus.

Situacija tokia – kokie jums filmai patinka labiau, tą formatą ir rinkitės. Jei patinka platus spektras, turėsite pirkti brangų grotuvą, kuris palaikys abu formatus, arba įsigyti tiek HD DVD, tiek Blu-Ray grotuvus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.