Kreditinės kortelės dydžio x86 kompiuteris

Kompanija Kontron paskelbė apie pirmą savo x86 gaminį, naudojantį naują pagrindinės plokštės form-faktorių "nanoETXexpress". Produktas, pavadintas nanoETXexpress-VX8, naudoja neskelbiama ypač integruotą x86 mikroschemų rinkinį, kurio matmenys yra 55 x 84 mm, ir bus naudojamas kaip ypač mažas delninukas.

Įrenginys naudoja ypatingai mažų matmenų pagrindinę plokštę, kurios plotas yra 39 procentai COM Express form-faktoriaus. x86 architektūros delninukų form-faktoriau yra pateikti iliustracijoje: matote senus ETXexpress bei microETXexpress form-faktorius ir naujo įrenginio naudojamą.

Korporacijos Kontron pristatytas delninukas savyje sujungia aukštos kokybės integruotą grafiką, mažas energijos sąnaudas bei didelę procesoriaus galią. Kaip matome iš pateiktos nuotraukos, mikroschemų rinkinį sudaro vieną mikroschemą, kas byloja apie aukštą integracijos laipsnį.

Via ilgai planavo pristatyti savo "viskas viename" mikroschemų rinkinį CoreFusion produktų liniuotėje. Procesorius, pavadintas "John" vardu, integruotu CPU, šiaurinį tiltą, pietinį tiltą į vientisą x86 architektūros įrenginį.

Korporacija Intel taip pat kuria produktą Pentium-M pagrindu, kurio kodinis pavadinimas "Tolapai", integruosiantį procesorių, įvesties ir išvesties įrenginius bei grafiką.

Anot Kontron, paslaptingasis procesorius veikia dažniais iki 1.5GHz, turi 400MHz greičio magistralę bei palaiko iki 1GB DDR2 tipo atminties. Integruotas grafinis procesorius palaiko aparatinį MPEG2 spartinimą bei dvipusį duomenų perdavimą 18/24 bitų magistrale. Įrenginys turi Gigabit Ethernet įvadą, vieną PCI Express x1 duomenų magistralę ir du Serial ATA II portus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.