Kryptografas sukūrė daugiabranduolę atimintį

Ashwood atminties architektūra įgalina daug didesnius atminties greičius.

Lustų kūrėjai senai suprato, kad norint išgauti didesnę galią reikia paprasčiausiai mažinant gamybos procesą ir talpinti daugiau tranzistorių. Vienas iš būdų procesorių galiai dar labiau padidinti buvo talpinti daugiau branduolių į juos.

Norėdamas išspręsti šią problemą, kryptografas Joseph Ashwood sukūrė naują atminties architektūrą, kuri pagrįsta daugiabranduoline atmintimi.

Pasak EETimes, Ashwood architektūra integruoja sumanų valdiklį šalią atminties masyvo ant vieno lusto. Tai leidžia lygiagrečiai pasiekti masyvą kas ir padidina sistemos spartą – didesnis pralaidumas bei sumažėjęs priėjimo laikas. Šios technologijos principas labai panašus kietųjų diskų RAID.

Ashwood‘as sako, kad jo architektūra gali pasiekti 16 GB/s pralaidumą su DDR2 atmintimi, kurios pralaidumo riba – 12 GB/s. Kertinis Ashwood architektūros akmuo – kuo daugiau atminties ląstelių, tuo didesnė sparta.

Kūrėjas taip pat neslepė savo technologijos trukūmų: visų pirma, technologija tėra "popierinė", t.y., nesukurta jokių veikiančių prototipų, antra – lygiagretus priėjimas sumažina individualių atminties ląstelių priėjimo laiką, tačiau paspartina darbą vykdant daug komandų.

Ashwood‘as dar laukia patento patvirtinimo, todėl dar nėra aišku kada bus pagaminti pirmieji prototipai, ką jau bekalbėti apie technologijos pritaikymą masinėje gamyboje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.