Lenovo oficialiai pristato 11,1 colio IdeaPad U110

Viena populiariausių verslo klasės nešiojamųjų gamintojų Lenovo pristatė IdeaPad U110 nešiojamąjį kompiuterį. Tai itin lengvas ir smulkus gaminys, kartu su „broliu“ Thinkpad X300 sudarysiantis konkurenciją Apple Macbook Air. Nors ir U110 kainuos panašiai kaip pastarasis „gražuolis“, ekranas, pagal įstrižainę, kuri sieks 11,1 colio, bus panašesnis į naudojamą viename pigiųjų kompiuterių klasės segmento lyderių, naujausiame Asus Eee. Visgi, tai turbūt vienintelis panašumas į rinką sudrebinusį gaminį – Lenovo kūrinys turės įprastą talpų kietąjį diską, našesnį procesorių ir, be abejonių, taikysis į visai kitokius pirkėjus.

Stambiausioje vietoje įrenginio storis sieks 2,2 cm, kai konkurento Air – 1,8 cm. IdeaPad bus raudonos ir juodos spalvų, kaip jau buvo minėta, turės 11,1 colių 1366×768 raiškos ekraną, Core 2 Duo L7500 procesorių veikiantį 1,6 GHz taktiniu dažniu bei turintį 4 MB antrojo lygio spartinančiosios atminties. Grafiniais reikalais čia rūpinsis integruotas Intel GMA X3100 lustas, duomenys nuolatos bus saugomi 120 GB kietajame diske, o laikinai – 2 GB talpos operatyviosios atminties modeliuose. Žinoma, yra visos savybės, be kurių dabar neapsieina daugelis vartotojų – 1,3 milijonų taškų kamera, Ethernet ir Wi-Fi palaikymas. Konkuruojant su Air jis gali priešpastatyti ir išorinį DVD optinį įrenginį.

Ir žinoma, svarbiausia savybė tokio tipo nešiojamuose – baterijos darbo laikas. Čia Lenovo surado išeitį – nors standartinė 4 celių baterija veikia dvi valandos, pridedamas 7 akumuliatorius prideda dar šešias darbo valandas, o taip, nepakraudami kompiuterio galėtumėme dirbti visą dieną. Jau šią savaitę priimami užsakymai, kompiuterio kaina siekia 1900 JAV dolerių, o už šiuos pinigus gauname pakankamai stilingą, našų, turtingą komplektaciją turintį ir svarbiausia – itin portabilų, vos 1100 g sveriantį, nešiojamąjį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.