Lenovo pristato Air konkurentą – X300

Lenovo išleido itin mažą nešiojamąjį kompiuterį ThinkPad X300, kuris varžysis su Apple MacBook Air. Nuo pat Mac Air išleidimo, Windows operacinės sistemos naudotojai tikėjosi nešiojamojo būtent su šia programine įranga. Ir sulaukė.

Thinkpad X300 svers vos 1,33 kg ir turės plataus formato 13.3 colių ekraną. Šio mažylio storis siekia vos 1,85 cm. X300 siūlo integruotą DVD įrašymo įrenginį, o tai turbūt didžiausias privalumas šiame rinkos segmente.

Šis Lenovo kūrinys turės Intel Core 2 SL7100 procesorių veikiantį 1,2 GHz taktiniu dažniu. Spartinančios atminties kiekis sieks 4 MB, o pagrindinės magistralės sparta – 800 MHz. Vaizdas 13,3 colių LED apšviečiamame ekrane bus apdorotas Intel Graphics Media Adapter X3100 vaizdo posistemės. X300 naudos 64 GB SSD, siekiant turėti kuo didesnį našumą ir mažesnes energijos sąnaudas. Stebina tai, kad toks diskas bus siūlomas standartiniame modelyje.

X300 palaikys iki 4 GB DDR SODIMM operatyviosios atminties veikiančios 667 MHz dažniu. Šis Lenovo atstovas brangesnėse komplektacijose turės ir integruotą kamerą. Standartiškai nešiojamasis naudos Windows XP OS, o tai kai kuriuos vartotojus gali stebinti. X300 siūlo integruotą Bluetooth ir WiFi bevielio tinklo palaikymą, todėl vartotojai visada turės ryšį su pasauliu. Čia rasime ir Ethernet bei tris USB jungtis.


Įdomus X300 palyginimas su ženkliai senesniu IBM modeliu

Kaip ir daugelyje kitų Thinkpad modelių rasime standartines Thinkpad savybes, įskaitant pilno dydžio klaviatūrą su TrackPoint ir Ultranav. Standartinius ThinkLight ir aukštos klasės garsiakalbius taip pat rasime X300 komplekte. Lenovo tikina, kad X300 galės dirbti net iki 10 valandų.

Thinkpad X300 kainos sieks 2500 JAV dolerių ir daugiau, priklausomai nuo pasirinktos komplektacijos. Šiuo kompiuteriu bus pradėta prekiauti jau už 2-3 savaičių. Reikia tikėtis, kad su šiuo kompiuteriu, kuris turi savų privalumų prieš kitus šios nišos dalyvius, be vargo bus galima naudoti ir Linux operacines sistemas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.