Level.lt apkaltinti nesąžininga konkurencija

Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybos turimais duomenimis, „UAB Media Incognito“, kuriai priklauso interneto prekybos svetainė www.level.lt , pripažinta pažeidus reklamos įstatymą www.obuolys, www.level.lt ir www.music.lt svetainėse. Bendrovė ten skelbė klaidinančią informaciją.

Jau paminėtose svetainėse buvo sakoma, kad www.level.lt svetainėje siūlomi DVD filmai yra pigiausi. Taip buvo pažeista vartotojo teisė į laisvą pirkimą, nes buvo peršama nuomonė, kad esamoje parduotuvėje kainos yra mažiausios, taip bendrovė siekė sau naudos ir be viso ko naudojo neteisingą informaciją.

„UAB Media Incognito“ prie savo kainos nurodydavo ir kainą „kitur“, kuri, be abejonės, būdavo didesnė nei pateikta www.level.lt puslapyje, bei kituose svetainėse, kur buvo rodoma „Level.lt“ reklama. Surinkus medžiagą paaiškėjo, kad www.level.lt savininkai ne tik, kad nepropagavo laisvo prikimo, tačiau ir naudojosi nesąžiningą konkurencija pateikdami ypač seną informacija apie kainas, kuri būdavo jai naudinga. Ilgą laiką nurodomos kainos „kitur“ būdavo neatnaujinamos, kuriomis kiti DVD pardavėjai pardavinėja filmus, taip klaidinant vartotoją.

Portalui „DVDOnline.lt“ pateikus konkrečių įrodymų, kad į www.level.lt svetainę užsukę pirkėjai yra klaidinami, „Level.lt“ pripažinta pažeidus reklamos įstatymą. Faktai įrodyti tikrais, to sekoje pripažinta, kad skelbiamas kainų skirtumas būdavo nurodomas klaidingai.

Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybai „DVDOnline.lt“ nurodė keletą pavyzdžių. Pavyzdžiui, filmas „Ir velnias dėvi Pradą“ „Level.lt“ portale kainuoja 28,46LT, nurodoma kaina „kitur“ – 29,99LT. Tuo tarpu konkurentai www.dvdonline.lt šį diską pardavinėja už 26,69LT. Tokių pavyzdžių galima rasti ne vieną ir ne du.

„DVDOnline.lt“ pažymi, kad ragina DVD platintojus konkuruoti sąžiningai, neklaidinti pirkėjų ir skelbti tik teisingas prekių kainas kitose parduotuvėse, arba išvis jų neskelbti, ką daro „DVDOnline.lt. „Level.lt“ turėtų gauti kažkokių sankcijų už šį pažeidimą, tačiau kokių, nėra aišku.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.