MSI P7N 780i Diamond galėtų palaikyti keturias SLI vaizdo plokštes

Pasirodė ypač įdomi aukštos klasės MSI P7N 780i Diamond pagrindinė plokštė, kuri turi net keturias PCI-Express jungtis. Tai reiškia, kad joje būtų galima įstatyti keturias, SLI rėžimu veikiančias, vaizdo plokštes, tačiau "Nvidia" dabar nori, kad matytumėme tik tris.

Naujoji pagrindinė turi dvi mėlynai nudažytas PCI-Express 16x sąsajas, pirma kartą matomą baltai nudažytą dar vieną PCI-E 16x jungtį ir kažkodėl dar vieną, jau geltonos spalvos, 8x PCI-E jungtį. Iš esmės galėtumėme čia įdėti net keturias vaizdo plokštes, tačiau čia nebūtų galima įdėti keturių vaizdo posistemių galinčių pasigirti masyviais aušinimo sprendimais, nes joms tiesiog neužtektų vietos.

Jei mes turėtumėmė tvarkykles, kurios leistų turėti keturias vaizdo plokštes, į pastąją pagrindinę būtų galimą įdėti keturias GeForce 8800GT vaizdo plokštes ir prie jų prijungti net iki aštuonių monitorių. Deja, tačiau mes dabar galėsime pasinaudoti tik 3x SLI funkcija, kurią turės GeForce 8800GTX ir 8800 Ultra vaizdo posistemiai. Visgi, manau, kad neužilgo sulauksime ir keturių SLI posistemių sistemos, nes tokia sistemą jau turi konkurentai ATI.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.