Manoma, kad greitai Google užims visą paieškų sistemų rinkos dalį

Naujausi duomenys parodė tai, kad „Google“ vis labiau didina savo populiarumą. Per pastarąjį mėnesį „Google“ sugebėjo padidinti savo populiarumą ypač konkurencingoje JAV rinkoje. Analitikai spėja, kad per artimiausius keletą metų „Google“ taps monopolininke šioje srityje.

Viena iš garsesnių investuotojų firmų, paskelbė nemenką raginimą neinvestuoti į kitas paieškos sistemas, nes esą tai neapsimoka. Per artimiausius keletą metų Google gali pasiekti 95-98% lygį ir taps vienvalde lydere paieškos sistemų rinkoje.

Interneto tyrimų kompanijos jau dabar pradėjo skelbti spalio mėnesio rezultatus. Google paieškos dalis JAV jau sudarė 58,5 procento, kas yra daugiau 1,5 procento nei rugsėjį. Tai labai geri rezultatai per tokį trumpą laiką. Tiesa, Amerikoje konkurencija nėra menka, taigi ir Google populiarumas neauga taip greitai. Tuo tarpu Europoje lyderiai yra Google, nes čia turi net 87 procentus rinkos.

JAV vis dar su Google bando kovoti Yahoo, kurie turi 22,9 procentus rinkose, Microsoft, kurie turi 9,7 procentus rinkos, Ask.com ir AOL, kurie turi atitinkamai 4,7 ir 4,2 procentus rinkos. Kaip buvo galima suprasti, šių kompanijų rinkos dalis vis mažėja.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.