Matrox silpnos, bet ekonomiškos vaizdo plokštės

„Matrox Graphics“, grafinių produktų gamintojas nišų rinkoms, šį mėnesį anonsavo visą rinkinį naujų grafinių plokščių, kurios gali apsieiti be milžiniškų aušinimo sistemų ir didelių skaičių elektros sąskaitose. Deja, naujosios „Matrox Millennium P690“ serijos grafinės kortos yra sukurtos naudojant penkerių metų senumo „Parhelia“ technologiją bei neturi prideramų tvarkyklių garsiajai „Microsoft Windows Vista“ operacinei sistemai.

„Matrox Millennium P690“ serijos vaizdo plokštės naudojančios 90 nm technologinį procesą yra galimos keliose skirtingose formose tiek „PCI Express x16“, tiek „PCI“ lizdui, siūlo 12, arba mažesnį vatų energinį reitingą bei gali vienu metu tiekti vaizdą dviem kompiuteriams naudojantiems „DVI“ jungtį. Specialiai pritaikyta „Millennium P690 Plus“ grafinė plokštė gali vienu metu būti prijungta net prie keturių kompiuterių naudojant specialų „Quad-HD15“ kabelį.

Išvaizda labai panaši. Matrox Millennium P690 serija.

Kad ir kaip bebūtų gaila, nauja „Millennium P690“ serija neatsineša jokių naujovių, prie šiek tiek naujesnių specifikacijų galime priskirti nebent DDR2 atminties palaikymą. „P690“ naudoja „Matrox Parhelia LX“ technologiją turinčią du pikselių konvejerius, nepalaikančią „pixel shader 2.0“ ir be visa ko nesuderinama su „Microsoft Windows Vista Aero“ vartotojo grafine sąsaja. Reikia paminėti ir tai, kad ne ofiso vartotojams bus nesuprantamas jokios high-definition video greitinimo galimybės neturėjimas.

„Matrox Graphics“ nusprendė nesukurti tvarkyklių specialiai „Windows Vista“ OS ir todėl vartotojai turi naudoti „XDDM“ tvarkykles sukurtas „Windows XP“ platformai. Kad ir kaip bebūtų keista, „Matrox“ tvirtina, kad tai ne trūkumas, o privalumas.

Naujausiosios „Matrox“ grafinės plokštės pasirodys jau netrukus. Už P690 PCIe x16 bei PCI 128MB versijas sumokėsime 200 JAV dolerių, P690 LP PCIe x16 bei PCIe x1 128MB variantai atsieis 249 „žalių“, o P690 Plus LP PCIe x16 arba PCI 256MB plokštės mums kainuos 290 „baksų“. Keturis monitorius palaikančio atnaujinimo kabelio kaina sieks 100 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.