Microsoft apsistojo ties šešiomis Windows 7 atmainomis

Microsoft pareiškė, kad kaip ir Windows Vista atveju, į rinką bus išleistos net šešios Windows 7 operacinės sistemos atmainos. Nors jų bus išties nemažai, vienas iš kompanijos atstovų užsiminė, kad plačiajai rinkai bus skirtos dvi, o kitos – daugiau specifinėms.

Įprastiniems vartotojams, kurie ir sudaro bendrąją vartotojų masę, bus pasiūlytos dvejos skirtingos versijos – jie laisvai galės įsigyti Home Premium variantą, įmonėms bus pasiūlyta Professional Edition atmaina. Microsoft mano, kad anonsas, taip pat aiškesnis vardinimas, padės lengviau apsispręsti, kurią operacinę sistemą pasirinkti, nes Vista atveju vartotojai buvo sumišę.

Kitos versijos turėtų būti nišinės. Home Basic įvardinta kaip pati paprašiausia ir pigiausia operacinė sistema Windows 7 kartoje – ji taikoma besivystančioms šalims. Starter bus siūlomas kompiuterinės įrangos gamintojams, kurie pardavinės žemos klasės produktus. Didesnėms įmonėms galės įsigyti ir Enterprise, ar net Ultimate versijas. Šios, pasak kompanijos, turės visas įmanomas funkcijas, taip pat skirtos patyrusiems vartotojams.

Nors visos operacinės sistemos yra kuriamos tam tikram vartotojų ratui, jums niekas nedraus įsigyti Enterprise ar Ultimate versiją – tik vertėtų savęs paklausti, ar visos funkcijos, kuriomis juos skirsis nuo Home paketų, bus išnaudotos? Galbūt jums užtenka ir paprasčiausios atmainos? Nekalbama ir apie versiją skirtą internetiniams nešiojamiesiems, nors ji, pasak kai kurių šaltinių, galima.

7 Komentarai

  1. pushaz parašė:

    Skamba labai Fudziliskai 🙂
    Anyway,pasirinkimas nebus sunkus,nors M$ ir stengsis pasipelnyti is \"skirtingu\" versiju

  2. tomaxsas parašė:

    XP Pro —> Win 7 Pro ;D
    Enterprise niekuo nesisiria nuo Ultimate, tik tiek kad enterprise tures VLK seriala

  3. SB parašė:

    pushaz>>>Sunku man tai vertinti, sunku taip pat paciam pasakyti, ar jus vertina mano parasytu naujienu kokybe. P.S – Klaidos su kodais istaisytos, tekstas matomas gerai.

  4. Linas parašė:

    Tikiuosi pigesnes versijos bus išties apkarpytos, o ne tik išjungti keli \"pribumbasai\".

  5. pushaz parašė:

    SB – viskas labai ok,klaidos pasitaiko kiekvienam,del tokiu smulkmenu maziau imk i galva.
    O darba vertinam (bent jau as),taip ir toliau

  6. AP0323 parašė:

    pushaz: \"neimk i galva, imk i burna\", – yra toks posakis:) netbookui versija butu neblogai, kad valgytu mano EEE 900 ir uzimtu ~2GB

  7. arturas173 parašė:

    Na vistiek bus painiava, vistiek ikiso ta profesional ir ultimate is situ dvieju viena galetu padaryti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.