Microsoft finansiniai rezultatai stulbina

IT milžinė, korporacija Microsoft paskelbė ketvirčio finansinius rezultatus, kurie iš tiesų atrodo įspūdingai. Bendrovės pelnas padidėjo net 79 procentais, lyginant su tuo pačiau laikotarpiu 2006 metais. Microsoft pavyko uždirbti net 4,7 mlrd. JAV dolerių.

Nors analitikai nemanė, kad taip gali nutikti, tačiau Microsoft pajamų kreivė taip pat ypatingai pakilo į viršų – buvo gauta 16 mlrd. JAV dolerių. Bendrovė išreiškė mintį, kad per fiskalinius metus, kurie baigsis šių metų birželį, žada gauti apie 60 mlrd. dolerių pajamų.

„Mes matome tendencija, kad kol kas vartotojai netaupo IT sąskaita, nors ekonominės nuotaikos yra pesimistinės.“, – pareiškė vienas iš Microsoft atstovų.

Prie ypač gerų finansinių rezultatų prisidėjo kalėdiniai pardavimai. Iš esmės šiuo laikotarpiu smarkiai išaugo kompiuterių, kuriuose jau buvo įdiegta Windows Vista ar Office 2007 programinė įrangą, kas kompanijai ir atnešė nemažą pelną.

Žaidimų padalinys taip pat padirbėjo neblogai. Ypač daug uždirbta iš Halo 3 ir Xbox 360 pardavimų, jau rašėme, kad ilgą laiką Xbox padalinys nešęs tik nuostolius, atsigavo ir prisidėjo prie bendrai gautų kompanijos pajamų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.