Microsoft leidžia naudotis Windows nemokamai, tačiau legaliai

Korporacija „Microsoft“ sugalvojo naują planą – pateikti vartotojams visą savo programinę įrangą nemokamai. Tačiau su viena sąlyga – kompanija stebės jūsų darbą kompiuteriu. Taip Microsoft siekia pagerinti Windows operacinių sistemų darbą. Kompanija šiuo metu sukūrė specialią programinę įrangą, kuri rinks vartotojų atsiliepimus, jų darbo ypatybes ir viską siūs į Microsoft serverius.

Tai yra naujoji programa. Užsiregistravus šioje programoje, korporacija žada suteikti visą reikalingą įrangą, kurią galėsite įdiegti į kelius kompiuterius, netgi bus išteikiami registracijos duomenys, kad tai legali sistema. Taip Microsoft“ sukurta programinė įranga rinks įvairius naudojimo statistinius duomenis kaip, kad vartotojo abonentų skaičių, kompiuterio įrangos aspektus, diskinio kaupiklio katalogų ir rinkmenų juose skaičių, kokios dažniausiai rinkmenos naudojamos, kokiomis programomis naudojasi ar kokius pakeitimus sistemoje daro vartotojas. Taip korporacija sužinoję vartotojų poreikius bandys pritaikyti sistemą jiems.

Žinoma, duomenys laikas nuo laiko bus siųsdinami į Microsoft serverius, taigi norit dalyvauti programoje reikalingas interneto ryšys darbo kompiuteryje. Windows kūrėjai gavę reikiamus duomenis, kartu su programuotojais, galės padaryti dar geresnę Windows nei iki šiol.

Be abejo, Microsoft įsipareigoja netikrinti konfidencialios informacijos – kaip, kad slaptažodžių, rinkmenų, kitų duomenų apie asmenį. Taip pat kompanija pamini, kad programinė įranga nemaišys įprastam darbui su kompiuteriu.

Deja, kol kas šia programa gali pasinaudoti tik JAV gyventojai, kuriems yra per 18 metų svetainėje wfp.microsoft.com. Tačiau žinant Microsoft plėtros planus, galima teigti, kad tokios programos sulauksime ir Europoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.