Microsoft licencijavo Adobe programinę įranga mobiliesiems

Microsoft korporacija pranešė, kad licencijavo Adobe sukurtą įrangą mobiliesiems įrenginiams. Tiksliau, tai internetiniams vaizdams matyti ir skaitmeninio turinio peržiūrai naudojamos programos Flash Lite ir Reader. Microsoft jas artimiausiu metu žada integruoti į Windows Mobile operacinę sistemą.

Microsoft sako, kad šiuo sprendimu tiesiog norima patenkinti savo vartotojus norus. Tai neva leistų dar interaktyviau naršyti internete. Nors Windows Mobile operacinės sistemos vartotojams siūloma per 18 tūkstančių įvairių programų, tačiau Flash nebuvo, o šiuo standartu pagaminto turinio internete pilna.

Tiesa, Microsoft ne tik žvelgė į Flash technologiją, licencijuota ir Reader programa, kurios taip pat reikalavo daugelis vartotojų. Beje, Microsoft neatskleidžia, kiek kompanija sumokėjo už Adobe programų licenzijas, tačiau ir toliau jas vartotojai galės gauti nieko nemokėdami.

Iš dalies tai ir keista, nors ir naudinga. Microsoft patys kuria Flash konkurentą Silverlight. Microsoft ypač aktyviai ją reklamuoja savo svetainėje, siūlosi atsiversti naująjį puslapį, kuris paremtas Silverlight technologija. Microsoft paskelbė ir tai, kad 1 mlrd. studentų duos teisę nemokamai naudotis Silverlight ir kitomis skaitmeninio turinio kūrimo priemonėmis. Microsoft taip pat siūlo daug žemesnę kainą, nei konkurentai, ir siūlo naudoti ne Adobe, o jų produkciją.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.