Microsoft mažina X360 kainą Japonijos rinkai

Manau visiems ne staigmena, kad Microsoft su savuoju X360 ne kaip sekasi Japonijos rinkoje, nes japonai dažniausiai mėgsta savus gaminius. Jie juos ir turi – ten, kaip ir buvo galima numatyti daug ankščiau, pirmauja vietiniai herojai – Wii ir PlayStation 3.

Microsoft ir toliau griebiasi kainų politikos, nes Halo 3 pasirodymas Japonams nelabai ką sako, kaip tai yra JAV ar Europoje. Taigi naujoji 20GB modelio kaina Japonijai sieks 302 JAV dolierių ir sumažės 44 JAV doleriais nei prieš tai buvusios, o Core versija kainuos 243 JAV dolerius, o kaina krito 17 JAV dolerių. Naujos kainos įsigalės jau nuo Lapkričio pirmos.

Kainos mažinimo neptyrė Spalio 11 pasirodęs Xbox 360 Elite, kuris Japonijoje buvai stagiai parduotas. Kol kas nėra aišku kas bus daroma su šia versija Japonijoje ir ar Microsoft greitu laiku atvež šios konsolės vienetų, nes dabar ją rasti Japonijoje praktiškai neįmanoma.

Microsoft ir ankščiau darė visokais akcijas Japonijos gyventojams, tačiau tai nepadėjo pasivyti Sony ir Nintendo. Pasak BBC, Microsoft yra pradavusi 122 tūkst. vienetų, PS3 – 503 tūkst. o Wii – 1,78 milijonus. Visi pardavimai per pirmą 2007 pusmetį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.