Microsoft pratęsė Windows XP gyvavimą

Microsoft kompanija Computex parodoje pranešė, kad į "šiukšlių dėžę" Windows XP neišmes iki 2010 metų. Jau esame rašę apie tai, kad ypač pigiems kompiuteriams Windows XP tiekimas bus pratęstas, tiesa nežinojome iki kada. Tuo tarpu mums Robas Jangas (Rob Young), vyriausiasis Microsoft OEM direktorius, pareiškė, kad kompanija dar vieną kartą pratesė Windows XP licencijos išdavimą ypač pigiems kompiuteriams mažiausiai iki 2010 metų.

Microsoft ilgai puoselėjo viltis „nužudyti“ Windows XP, tačiau patirtas didelis spaudimas iš firmų, kurios dabar pradėjo kepti kaip badeles UMPC kompiuterius, neleido Microsoft to padaryti. Jų argumentas paprastas – pigūs UMPC nėra tokie greiti, kad galėtų tinkamai veikti su Windows Vista, tačiau yra idealūs senajai Windows XP.

Balandį Microsoft buvo pareiškę, kad Windows XP pardavinės iki šių metų Birželio 30 dienos. Nieko nesigavo ties tuo, taigi dabar galime pasakyti, kad Asus su savo Eee PC galėsi rinkoje laikytis apie du metus su Windows XP. Na, o šiuo metu MS išdavinėja XP licencijas dvidešimt gamintojų, tokiems kaip Acer, ASUSTeK, Dell, HP, MSI ir kitiems.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.